otohaber_logo
Haberler
DSG Şanzımanlı Otomobil Alırsam LPG İçin Sorun Olur Mu ?
DSG Şanzımanlı Otomobil Alırsam LPG İçin Sorun Olur Mu ?

2006 model Opel Astra hatcback dizel aracım var.Opel'den çektiğim sorunlar yüzünden aracımı değiştirmek istiyorum.Opel'in yakıt tüketimi gayet iyi.Düşündüğüm modeller arasında ikinci el Honda Accord 2.0 benzinli,Vw Passat 1.6 FSI veya sıfır Vw Polo dizel düşünüyorum.Sorum şu;Honda Accord ve Vw Passat ikinci el olacagından 60-80 bin civarı km' de alırsam ileride ne gibi sorunlarla karşılaşabilirim.Aldıgım aracı 200.000 km ye kadar kullanırım.Bir de Honda Accord veya Vw Passat alırsam LPG uygulamayı dusunuyorum.Sizce bir zararı olur mu?Artıları,eksileri nelerdir?Motor aksamında ve yokuş yukarı çekişte ne gibi dezavantajları olur.Otomatik veya DSG vitesli alırsam LPG için sorun olur mu?Bir de LPG fiyatlarının hızla cıkması devletin,herkesin LPG'ye yönelmesınden dolayı LPG fıyatlarını yukarı cekmesı avantajını ne kadar süre sonra yitirir?

Saygılarımla Levent Odabaş

Sayın Levent Odabaş

2006 model olan Opel Astra aracıonızıdan herhalde motor dışı sorunlardan soğumuş olmalısınız ki tüketim konusunda memnuniyetinizi ifade etmişsiniz.

Satın almayı düşündüğünüz Honda Acord 2.0 oldukça kaliteli, ve konforlu bir üretimdir ancak 2 litre olan motorunun sizin hedeflediğiniz tüketim ağırlıklı tercihlerinize uygun olmasa gerek. Aynı şekilde VW Passat 1.6 FSI ise direkt püskürtme özellikli motoru ve uygulaması ile ilk üretim yıllarında oldukça popüler olan ancak zaman içinde beklentilerden uzak kalmış bir motor yapısı.

Bu iki aracın da ikinci el olarak temin edlimesi öncelikle ilk elde ne kadar sağlıklı kullanıldığının tesbiti sonrası olmalı.

LPG konusunda ise Uygulama açısınıdan günümüzde sıralı elektronik kontrollü geniş açılı uygulamalar var. Bu uygulamaların çoğu da sorunsuz ancak FSI motor özellikleri açısından belli sorunlar var.

İşletim ve motor yapısı açısında dirakt püskürtmeli olan bu motorların LPG uygulaması uzun zaman yapılamadı. Son olarak belli çözümler üretilmesine ve öncelikle aracın işletim sistem beyinine göre bazı üretimler yapılabilmesine rağmen bazı beyinlerde bu uygulamaya imkan olmuyor. Sonuç olarak Passat 1.6 FSI LPG konusunda biraz rizkli bir şeçim ancak Honda Sorunsuz.

Sayın Okurum bilinen ve savunulan mantık aslında aracın sıfır kilometre olmasıdır. İkinci el araçlarda beklenmedik sürprizlere karşı sıfır kilometre de de belli rizkler olmasına rağmen LPG ve LPG li araçların kapalı belli sahalara kabul edilmemesi, LPG nin si,zin de vurguladığınız gibi satış fiyatının belli vadelerde ne olacağı bilnmmez. LPG doğru uygulanmışsa öncelikle otomatik veya düz vites farkı olmaksızın çekiş sorunu yaşanmaz. Ancak ben yine de sıfır kilometre Diesel konusunda ısrarcı olurum.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.