otohaber_logo
Haberler
LPG Sonrası Aracımın Performansı Nasıl Etkilenir ?
LPG Sonrası Aracımın Performansı Nasıl Etkilenir ?
Türkiye'de ki yakıt ekonomisindeki pahalılık herkesin malumu. Ben dizel Focus araç kullanıyorum. LPG'li
araç kullanan arkadaşlarımda var. Ekonomik açıdan her ikisi de uygun gibi görünse de lüks grup araçlarda dizel farkı oldukça pahalı. Bu durumda bazı arkadaşlarımın 2. el lüks araç alıp (Honda Accord gibi) LPG taktırdığını gördüm. Merak ettiğim araçların LPG sonrası performansı hakkında nasıl bilgilenebilirim ? Planlamadığım sıkıntılar doğurur mu? Ben özellikle Honda Accord ya da CR-V alıp LPG taktırmayı planlıyorum. Bu durumda LPG sonrası aracın performansının nasıl olacağının rakamsal verileri var mı?
Korhan Soylu
Sayın Korhan Soylu,
Yakıt tüketim ekonomisi konusunda günümüzde farklı uygulamalar var ve yenileri de denenmekte. Bunlardan Stop&Start düzenekleri ile Hybrid gibi seçenekler de sunulmakta. Bu uygulamaların tümü de yakın gelecekte petrol'ün yerini alacak olan Batarya kullanımına hazırlık amacında.Pahalı lüks sınıf araçların doğal olarak performanslı Diesel motorları da bu oranda pahalı olacaktır. Aslında Diesel motor üretim teknolojisi olarak pahalıdır. Ancak tüketim ve performans ayrıcalıkları olarak da avantajlıdır.Orta sınıf seçenekleri ise sizin de vurguladığınız gibi yıllık yapılan yol ortalaması hesaplamaları ile LPG gibi seçenekler de sunar.Sonuç olarak LPG uygulamaları sıralı olarak uygulandığında aracın kendi öz elektronik işletim sistemini de kullanarak çok hassas programlanabilme özellikleri sunar. Hedef motorun benzinli performansını kayıpsız sağlamaktır ki bu da uygulayanın becerileri ile sınırlıdır. Uygulatacağımnız aracın performansı da doğru bir yöntemle uygulama sonrasında ise orijinal performans verileri elde edilecektir.Bunun dışında uygulayan ben olmadığım ve uygulanacak LPG markası hakkında da bir bilgim olmadığından size matematiksel veriler verme imkanım da olmayacaktır.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.