otohaber_logo
Haberler
LPG'li Aracım Motor Soğukken Stop Ediyor, Sebebi Nedir ?
LPG'li Aracım Motor Soğukken Stop Ediyor, Sebebi Nedir ?
2004 model Renault Megane II SD Dynamic 1.6 16V araç sahibiyim. Aracım şu anda 70.000 km'de. 2 yıl önce 40.000 km'de OMVL sıralı LPG sistemi taktırdım. Taktırdıktan birkaç ay sonra motor soğukken LPG ile giderken frene bastığımda motorun stop etmesi problemini yaşamaya başladım. Araç benzinli durumdayken stop problemi şimdiye kadar hiç olmadı. Ankara'da LPG takdırdığım servise şikayetimi ilettim. Bana motor hava kelebek vanasını temizletmemi önerdi. Temizlettim ama sonuç değişmedi.Rutin bakımda motor ustasına aracın problemini sorduğumda bir problem olmadığını, motorda sadece devir müşirinin yapılan bilgisayar kontrolünde arıza tespit edildiğini söyledi. Müşiri değiştirtmedim. Aracı aynı gün LPG taktırdığım servise götürdüm. LPG filtresi yenilendi, bilgisayar ile LPG ayarları kontrol edildi ama problemin sebebini bulamadılar.Son bir kaç aydır zaman zaman artık motor sıcakkende frene bastığımda motor stop etmeye başladı. Bu durum beni çok rahatsız ediyor. LPG'yi Aygaz, Shell, BP gibi istasyonlardan alıyorum.
Mahir Kökmez
Sayın Mahir Kökmez
2004 model olan Renault Megane 1.6 16v olan benzinli aracınızın motoruna uygulanmış olan LPG sistemi ile frenajlarda motorun stop etmesi LPG sisteminin sorunudur.Şayet motor orijinal elektronik işletim aksamında sorun olsaydı araç benzinle de çalışırken stop etmeler devam eder ve konu da rahatça çözümlenirdi.Sıralı LPG uygulamalarında düzenek motorun orijinal işletim sistem araçlarını kopyalar ve kullanır.Bu nedenle de Benzin veya LPG kullanımında sorunlar da genelde ortak olur. Ancak sizin sorun sadece LPG kullanımında olduğuna göre LPG işletim sistem ayarlarının düzenlenmesinde bazı olumsuzlukukların olduğu kesin ve çözüm de yine LPG işletim sistemindedir. Yine de her ihtimale karşı bozuk olarak tebit edilen Devir müşürünün yenilenmesi de gerekli.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.