otohaber_logo
Haberler
Mercedes-Benz 190 E 1.8’e LPG Taktırmak İstiyorum
Mercedes-Benz 190 E 1.8’e LPG Taktırmak İstiyorum
Ben, 1991 model Mercedes-Benz 190 E 1.8 sahibiyim. Aracım çok bakımlı ve orijinal, hatta 100.000 km'de. Son zamanlarda ise yeni bir otomobil almak istiyorum. Ancak yeni modellerin ise kendi otomobilim kadar güveli olmadığını düşünüyorum. Bu nedenle kullanmaya devam ettiğim otomobilime LPG taktırmak istiyorum. Ancak bu konuda Ankara'da bir servis önerebilir misiniz?
Cihan Çelik
Sayın Cihan Çelik,
Mercedes-Benz'in W201 kasa kodlu 190 E modeli sağlam karoseri, konforlu iç mekanı ve aerodinamik karoseriyle günümüzde de aranan modellerden biri olma özelliğine sahip
Mercedes-Benz 190 E'de görev yapan 1.8 lt'lik benzinli motor, 8 supaplıdır ve tükettiği ortalama 8.7 lt/100 km'lik yakıt tüketimiyle de oldukça ekonomik bir modeldir. Aracınızın motorunda görev yapan Bosch KE Jetronik, mekanik ancak elektronik ile destekli bir püskürtme sistemidir. Bu uygulama çok performanslı ancak farklı uygulamalar için de çok sorunlu bir düzenektir. LPG uygulamaları ise son yıllarda sıralı özelliklerinde olup tamamıyla elektronik beyin kontrollü fonksiyon ederek çok başarılı sonuçlar üretiyorlar. Ancak sizin aracınıza bu veya benzeri bir montajlar püskürtme sistemi nedeniyle mümkün değil. Uygulanabilme ihtimali yüksek olan tek seçenek ise eski sistem tek noktalı besleme olabilir. Bu ise bilhassa rölanti devirleri ve ivmelenmelerde çok sorunludur, ayarları da devamlı bozulabilir. Sonuç olarak bu sistemin aracınıza uyumluluğu yoktur ve biraz tasarruf pahasına daha büyük sorunları yaşamaya değmez derim.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.