otohaber_logo
Haberler
Opel Meriva’ya LPG uygulanır mı?
Opel Meriva’ya LPG uygulanır mı?
2011 model Opel Meriva 1.4 Turbo (140 HP) sahibiyim. Aracıma LPG uygulaması yaptırmak istiyorum. Bu motora LPG uygulaması yapılabiliyor mu? Yapılıyorsa herhangi bir uyum problemi yaşar mıyım? Tavsiye edebileceğiniz bir LPG markası var mı? Ne kadar performans kaybı yaşarım? Bir de aracım turbo motorlu olduğu için kullanırken nelere dikkat etmeliyim?
Olgun Pektaş/E-posta

Sayın Olgun Pektaş,
Sahibi olduğunuz 2011 model Opel Meriva 1.4 Turbo'ya LPG uygulaması yapılabiliyor. Türkiye'de oldukça yaygın olarak kullanılan LPG ile ilgili artık birçok marka ve kuruluş var. Ancak aracınız turbo motorlu olduğu için supapların yağlanmasını sağlayıp oluşacak sorunları gidermek gerekir. Bu işlemleri Hollandalı Prins markasının ürünleri yapıyor. Ayrıca bu markanın LPG püskürtme enjektörleri farklı, hassas ve ayrıca da ek olarak uygulanabilen supapların yağlanmasını sağlayan sisteme sahip. Bu donanın ve sistemin doğru uygulanması sonrasında ise performans kaybı söz konusu değildir. Motorun üretim özelliklerine bağlı olarak düşük ve orta devirlerde etkilidir. Ancak yüksek devirlerde biraz yavaştır. Bu da ekonomik kullanım amaçlarına çok uygundur. Sonuç olarak 3000-3500 d/d'yi geçmeden vitesleri büyülterek çok da gaza basmadan yumuşak kullanımla ekonomik tüketimler elde edebilirsiniz.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.