otohaber_logo
Haberler
Peugeot 206 1.4 Aracıma Hangi Marka LPG'yi Önerirsiniz ?
Peugeot 206 1.4 Aracıma Hangi Marka LPG'yi Önerirsiniz ?
2000 model Peugeot 206 1.4 XR araç sahibiyim, aracım şuan 70.000 km'de ve halen çok severek kullanıyorum . Ancak hem orjinalliğini bozmamak hemde tehlikeli olabileceğini düşündüğüm için uzun zamandır direndiğim Lpg'ye, son benzin zamları sonrası geçmeyi düşünüyorum.Sorularıma gelince;
1-Aracımı genellikle kısa mesafelerde kullanıyorum (7-15km arası) ve 13 litre benzin ile şehir içinde yaklaşık 120-150 km arası yol yapmakta ,sizce bu değer normal midir?
2-Ortalama olarak 2200 d./d. aralığında vites değişimi yapıyorum ancak sanki son zamanlarda hafif rampalarda bu devirde 1. vitesten 2. vitese geçtiğimde aracım biraz silkeleme yapmaya daha yüksek devirde vites değişimi istemeye başladı, sizce bu normal midir?
3-Carbon Clean işlemi yaptırmayı düşünmekteyim 70.000km'deki benzinli aracım için sizce zamanı gelmiş midir bu işlem sonrasında ne gibi kazançlarım olur?
4-Ayda yaklaşık 600 km yol yapmaktayım Lpg taktırmak istiyorum, İzmir'de yaşadığımıda göz önünde bulundurursanız aracım için hangi markayı tavsiye edersiniz?
G.Ulaş Sürer
Sayın G.Ulaş Sürer,
2000 model olan Peugeot 206 1.4 XR üretim özelliği itibarı ile uzun ömürlü ve çok ekonomik bir motora sahiptir.Günlük kullanım ortalamanız olan 7-15 km. zaten ekonomi sağlamadan uzak bir mesafe.Hele kış aylarında motorun ısınma sürecinde jikle sistemi nedeni ile zaten hemen yola çıktıysanız 5 km. lik bir bölüm zangin karışım ile katedilmekte ve peşinden de trafik sıkışıklığı da varsa 9 litre ortalama tüketim zaten normal sayılır.LPG uygulaması için ise hem artı harcama yapacaksınız hem de aracın bir çok yerine de ekleme yapılacak. Sonuç olarak da tüketim harcamanız şayet yogun trafik yoksa %20-25 dolaylarında azalacaktır.Motorunuzda başlayan hafif sirkelemeler ise bakım zamanının geldiğinin işaeti.
Öncelikle motorbakımı yaptırıp sonrasında tüketim ölçümünü bir kez daha yapmanızı öneririm. Bu arada 70 bin km. gibi bir süreçte benzinli atmosferik motorlara Cabon Claean gerekmez. Çünkü piyasada satılan yoğun deterjanlı benzinlerin kurum yapma seçenekleri yoktur.Sonuç olarak ayda 600 km. yol için 1.4 litre bir araca LPG uygulamasının gerekmediği düşüncesindeyim. Ancak yine de israrcı iseniz Tartarini seçmenizi öneririm.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.