otohaber_logo
Haberler
Renault Fluence’a LPG’li motorlar için üretilen motor yağını önerir misiniz ?
Renault Fluence’a LPG’li motorlar için üretilen motor yağını önerir misiniz ?
Renault Fluence 1.6 16V (110 HP) sahibiyim. 2011 model olan otomobilimde yaklaşık bir yıldır LPG kiti bulunuyor. Hangi aralıklarla motor yağını değiştirmeliyim? LPG'li araçlar için üretilen motor yağlarını önerir misiniz?
Önerirseniz tercihiniz hangi markada olurdu? Renault modellerinin bir çoğu yapısal olarak yerden daha yüksek olduğu için aracımı alçaltsam zarar görür mü? Acaba kaç cm düşürmeliyim? Adana'da ikamet ediyorum önerebileceğiniz bir yer var mı?
Mustafa Çoban/E-posta
Sayın Mustafa Çoban,
Renault Fluence 1.6'da bulunan LPG kiti nedeniyle motor yağı değişim süreçleri yeniden düzenlenmek zorundadır. Böylece LPG uygulaması nedeniyle benzinli motorda sorun olan yakıt yoluyla supap ve donanımlarının yağlanma eksikliği kısmen de olsa azalır. Böylece yakıt ile yağlanması gereken parçaların LPG'ye uygun motor yağı kullanılarak yağlanmaları sağlanıyor.
Sonuç olarak aracınızın motoru marş sırasında benzinle çalıştıktan sonra çalışma ısısına gelince de LPG devreye giriyor. Bu düzen hiç değilse her gün belli bir süre supap ve donanımlarının yağlanmasını da sağlar. Ben marka bazında size bir tavsiyede bulunamam ancak motor yağları kimyasal katıkların yoğunluğu ile hangi marka olursa olsun en ileri teknolojiler ile üretilir. Marka bazında da bence bir farkları da yok. Önemli olan değişim sürelerini doğru belirlemektir. Bence 8.000 km periyodunda motor yağı ve filtresinin yenilenmesi gerekir.
Aracınızın yerden yüksekliğini alçaltmak için bu işe uygun donanım satın almanız gerekiyor. Bu konuda da ihtiyacınız olan sistem ise ayarlanabilir süspansiyondur. Böylece aracınızı kullandığınız yol şartlarına göre alçaltmanız mümkün olacaktır. Alçaltma değerlerinde ise lastiklerin çamurluklara sürtmeyecek sınırlarda olması gerekir. Bu da yaklaşık 3 cm gibi bir uygulamayla gerçekleşebilir.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.