otohaber_logo
Haberler
Lotus'un tercihi P Zero
Lotus, yeni sporcusu Evora’da Pirelli’nin performans lastiği P Zero’yu tercih ettiğini açıkladı.
Lotus'un tercihi P Zero

1995 yılında Elise Roadstar modelini spor otomobil tutkunlarının beğenisine sunan Lotus, bunun ardından piyasaya çıkarmaya hazırlandığı Evora modelini Temmuz ayı başında İskoçya'nın Loch Lomond bölgesinde tanıttı. Önde 225/40 ZR 18, arkada 255/35 ZR 19 ölçülerinde Pirelli P Zero lastikleri ile boy gösteren Evora'yı test etme imkanı bulan pilotlar, otomobilden ve bu otomobilde P Zero'nun ortaya çıkardığı performanstan oldukça etkilendiklerini belirttiler.

Lotus Araç Dinamikleri Baş Mühendisi Methew Becker, Pirelli P Zero'nun, Evora'nın dinamik performansı ile çok iyi uyum sağladığını belirtti ve sözlerine şöyle devam etti; "Lotus Evora sınıfında en iyi direksiyon hakimiyetini sağlaması ve üstün yol tutuş özelliklerine sahip olması ile dikkat çekiyor. Pirelli P Zero'nun sıradışı tutunma ve viraj kabiliyeti, Evora'nın dinamikleri ile çok iyi uyum sağladı ve ortaya tüm yol koşullarında muhteşem bir sürüş zevki çıktı."

Sportif kullanım, konfor, ve güvenlik alanında başarılı bir performans sunan P Zero, tamamen Pirelli araştırmasının bir sonucu ve 5 patente sahip. Özel asimetrik taban deseni, lastiğin ömrü boyunca sağlamlığını korumasına imkan tanırken, aktif yapısı lastiğin dönme direncini direksiyona yansıtmıyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.