otohaber_logo
Haberler
Elektrikli Volvo’ya az kaldı
Alternatif enerji çalışmalarına ağırlık veren İsveçli Volvo, enerji şirketi Vattenfall ile sürdürdüğü işbirliğinde sona yaklaştı. Prizden şarj edilebilen hibrid Volvo’ların 2012’de caddelerde olması planlanıyor.
Elektrikli Volvo’ya az kaldı

İsveçli enerji şirketi Vattenfall ile Volvo Car Corporation bir sanayi ortak girişimi kurarak pazara standart bir prizden elektrik alan hibrid araçlar sunmaya hazırlanıyorlar. Bu teknoloji otomobillerin atık gazlarının çevreye verdiği zararı önemli ölçüde azaltırken prizden elektrik alan hibrid bir araca sahip olmak, evden alınacak yakıtın düşük maliyeti nedeniyle büyük yarar sağlayacak.
Ocak 2007'de prizden elektrik alma teknolojisini test etmek ve geliştirmek amacıyla ortak bir girişim yapan Volvo Car Corporation ile Vattenfall işbirliği yeni bir aşamaya geçiyor.

Volvo Car Corporation Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Stephen Odell işbirliği ile ilgili olarak; "İsveç'te 2012 yılından itibaren, prizden elektrik alabilen hibrid araçların seri üretimi için bir sanayi ortak girişimi yatırımı yapıyoruz. Bu otomobiller hem elektrik hem de dizel yakıtı kullanabilecekler. Bizim için iş dünyasında büyük bir gelişme anlamına gelen Vattenfall ile ortaklığımız, müşterilerimize çevre ayak izi daha da küçük olacak araçlar sunmak yolunda dev bir adım atmamızı sağlayacak." dedi.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.