otohaber_logo
Haberler
Elmastan otomobil
İsveçli süperspor otomobil üreticisi Koeniggsegg, yalnızca 3 adet üreteceği elmas görünümlü boyasıyla dikkat çeken yeni aracı Trevita’yı tanıttı.
Elmastan otomobil

Son günlerde adını Amerikalı General Motors'tan vatandaşı Saab'ı satın alarak duyuran Koeniggsegg, yeni aracı Trevita'yı tanıttı. Aslında Trevita tamamen daha önce tanıtılan CCXR. Aracın tek farkı ise karoseri üzerindeki ilginç rengi. Trevita ile İsveçli üretici en fazla dikkat çeken modelini yaratmayı amaçlamış. Karbon-fiber karoserindeki özel teknik sayesinde milyonlarca ışık titreşimi yayan aracın bu şekilde görünmesinin esin kaynağı elmas. Aracın bu şekilde görünebilmesi için uzun süre hazırlık yapan İsveçli mühendisler, detaylı ve dikkatlı bir geliştirme süreci izlemiş. İsveç dilinde üç beyaz anlamına gelen Trevita'da CCXR'daki gibi 1004 HP güç üreten 4.7 lt'lik V8 motora yer verilmiş. Çift karbon kanat, karbon seramik frenler, ABS, hidrolik kalkış sistemi, kronografik gösterge paneli gibi detayların yer aldığı Trevita, 2 kişilik olarak tasarlanmış. İsveçli üreticinin yalnızca 3 adet üreteceğini açıkladığı Trevita'nın fiyatı hakkında ise kesin bir bilgi bulunmuyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.