otohaber_logo
Haberler
Japon kelebeği
Japonya’da çok ilgi gören otomobil türlerinden biri olan egzotik küçük sporculara Suzusho yeni aracı Supasse-V ile katılıyor. Tokyo Otomobil Fuarı ile tanıtılan Supasse-V’de Mazda 3 MPS’den tanıdığımız 2.3 lt’lik motor görev yapıyor.
Japon kelebeği

Fotoğrafl arını görmüş olduğunuz araç, şahsa özel modifi ye edilmiş bir Lotus, McLaren ya da Ferrari değil. Bu fotoğrafl ar Japon egzotik otomobil üreticisi Suzusho'nun yeni sporcusu Supasse-V'ye ait. Yarışçı Toshio Suzuki direktörlüğünde geliştirilen ve tasarımı Formula 1 tasarımcısı Kenji Mimura'ya ait olan Supasse-V, Japonya'da çok ilgi gören, hafif ve küçük el yapımı spor otomobiller arasındaki rekabete katılıyor. Sivri burun yapısıyla Formula 1 otomobillerine; karoserdeki bol hava girişleri, yukarı doğru açılan kapıları ve heybetli spoyleriyle Ferrari Enzo, Pagani Zonda ve McLaren F1 gibi efsane süpersporculara göndermeler yapan Supasse-V, iddialı tasarımına karşılık 3.873 mm'lik uzunluğuyla bir Vokswagen Polo'dan daha kısa bir otomobil. Küçük sınıf ortalamalarında kalan uzunluğuna eşlik eden 850 kg ağırlığı ile smart fortwo ile neredeyse aynı ağırlıkta olan egzotik küçük Japon sporcusu, düşük karoser ağırlığı sayesinde spor otomobil ikonu Porsche 911 Turbo'yu yakalayan bir ağırlık/güç oranı sunuyor. Yeni Mazda3 MPS'de kullanılan 264 HP güç üreten 2.3 lt'lik turbo beslemeli motorun görev yaptığı Supasse-V'de 6 ileri manuel şanzımana yer verilmiş. Kesin performans değerleri hakkında kesin bir açıklamanın yapılmadığı araç 2010 yılından itibaren küçük seriler halinde sipariş üzerine üretilecek.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.