otohaber_logo
Haberler
En güçlü samuray
Mercedes-Benz’in SLR ile; Audi’nin R8 5.2 FSI ile; Porsche’nin Carrera GT ile başardığının bir benzerini de Lexus gerçekleştiriyor. Lexus LFA, 325 km/s’lik maksimum hızıyla orta yaşlıların markasını adeta roketliyor.
En güçlü samuray



Süperporcu rekabetine yeni bir oyuncu daha dahil oldu. Toyota'nın Amerika pazarı için 20 yıl önce geliştirip kısa bir süre sonra küresel bir hale gelen markası Lexus, dünyanın ateşli rekabetlerinden biri olan süpersporcu rekabetine dahil oldu. Lexus'un LFA adını verdiği ve yol testleri dünyaca ünlü Nürbürgring pistinde yapılan yeni süpersporcusu, Porsche 911 Turbo, Ferrari 458 Italia ve Lamborghini Gallardo gibi süpersporculara meydan okumak için yaratılmış. 2003 yılında konsept çalışmaları başlayan LFA, ilk kez konsept olarak 2005 yılındaki Detroit Otomobil Fuarı'nda tanıtılmıştı. 6 ileri sıralı şanzımanın görev yaptığı Lexus LFA'nın motor kaputunun altında 560 HP güç üreten 4.8 lt'lik atmosferik bir V10 görev yapıyor. 0-100 km/s hızlanmasını 3.7 saniyede tamamlayan LFA'nın maksimum hızı 325 km/s. 500 adetlik üretim sayısıyla şimdiden adını efsane süpersporcular arasına yazdırmaya aday olan Lexus LFA'nın sportif radikal tasarımı ilk bakışta dikkati çekiyor. 560 HP'lik gücüyle süperspor sınıfının bileği kuvvetlileri arasında yer alan Lexus LFA, karoserinde bolca kullanılan hava girişleriyle bunun ipuçlarını sunuyor. Kapıların ardındaki dalga formlu kıvrım ve arka bölümdeki üçlü egzoz çıkışıyla sınıfının en özgün görünümlerinden birini sunan LFA'nın iç mekanında dışındaki ihtişama göre çok daha sade bir tarz benimsenmiş. Lexus'un bugüne kadar ürettiği en güçlü ve hızlı otomobil olan LFA'nın F1 araçlarına yakın tonda sesler yayması için özel bir egzoz sistemi geliştiren mühendisler, yüksek hız stabilitesi için de otomatik yükselen bir spoylere yer vermişler. Almanya pazarında 375.000 Euro'dan başlayan bir fiyat etiketi taşıyan otomobilin bir süre sonra roadster versiyonunun da üretilmesi gündemde.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.