otohaber_logo
Haberler
En ekonomik 4x4 BMW Türkiye'de
Dünyada en fazla 4 tekerlekten çekişli model satan premium üretici olan BMW, X1 ile bu başarısını perçinleyip, yerini sağlamlaştırma uğraşında.
En ekonomik 4x4 BMW Türkiye'de


BMW'nin 1999 yılında X5 ile başladığı ve dünyanın en çok 4 tekerlekten çekişli otomobil satan premium üreticisi konumuna gelmesinde başrolü oynaya X ailesinin en yeni ve küçük üyesi X1, 45.248 Euro'dan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. İlk etapta 177 HP ve 204 HP'lik 2 adet 2.0 lt'lik turbo dizel motorlarla ithal edilen araçta 4 tekerlekten çekiş sistemi xDrive standart olarak sunulurken, arkadan itişli sDrive versiyonlarının 2010 yılının ikinci yarısında gelmesi bekleniyor.

4.454 mm'lik uzunluğuyla ağabeyi X3'ten 115 mm daha kısa olan X1, alçak yapısıyla bir SUV'dan çok, yerden yükseltilmiş bir hatchback'i andırmasıyla crossover özellikleri gösteriyor. Uzun motor kaputu, kaslı karoseri, farları ve stoplarıyla X ailesinin karakteristik özelliklerini yansıtan X1, iç mekanında 1 Serisi ve 3 Serisi'nden yoğun detaylara sahip. İç mekan işçilik yönünden bir BMW olduğunu belli etse de, insan iç mekanda daha fazla yumuşak plastiğe yer verilmesini de istemiyor değil. Oturma pozisyonuyla standart, hatta sportif bir otomobil hissi yaratan X1, keskin direksiyon sistemine eşlik eden sert süspansiyon sistemiyle BMW'nin genlerine işleyen sportifl iği biraz tatlı-sert de olsa araç içindekilere çekinmeden yansıtıyor. Hafif arazi şartları ve kaygan zeminde gerçekleştirdiğimiz sürüş parkurunda, 4 tekerlekten çekiş sistemi, light arazici X1'e yeterli mobiliteyi kazandırırken, asfalt yollardaysa arkadan itiş ağırlıklı sistem sayesinde (ön: 43-arka:57), 1 Serisi'ni hatırlatan çok dinamik sürüş özellikleri sunuluyor.

Farklı sınıflarda pek çok BMW modelinde görev yapan 177 HP'lik dizel, X1'de 6 kademeli otomatik şanzımanla da uyum içinde çalışarak, boş ağırlığı 1660 kg olan aracı sportif tanımını hak eden bir istekle hızlandırıyor. Türkiye'de satılan en uygun fiyatlı X modeli olan X1'de daha fazla performans isteyenlerin 204 HP'lik xDrive23d ile çok daha mutlu olacaklarıysa kesin.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.