otohaber_logo
Haberler
Lotus'un karanlık hayaleti
Malezyalı Proton’un satın aldığı Lotus, Exige’e özel bir seri üretti. Yalnızca 35 adet üretilecek olan Exige Scura, Tokyo Otomobil Fuarı’nda tanıtıldı.
Lotus'un karanlık hayaleti


İtalyanca "karanlık" anlamına gelen Scura'nın gövdesi mat renkten imal edilirken, karbonfiber gövdedeki sistem daha önce hayalet uçaklar SR71 ve F 117 A'da kullanılmış. Ön tarafta bulunan parlak siyah üç çizgiyle ilgi çekici bir görünüme sahip olan araç için Lotus Cars Direktörü Luke Bennett, adrenalin dolu baş döndürücü bir otomobil tanımlamasını yapıyor. Yalnızca 35 adet üretilecek olan 925 kg ağırlığındaki Exige Scura'nın hafiflemesi için arka spoyler, yağ soğutucusu vanası gibi bir çok noktada karbonfi ber malzemeler kullanılmış. 260 HP güç üreten 1.8 lt'lik motorun görev yaptığı Exige Scura'da, 6 ileri manuel şanzımana yer verilmiş. Exige GT3 yarış programında geliştirilen Launch Control ve Çekiş Kontrol Sistemlerinin yer aldığı aracın 0'dan 100 km/s hıza ulaşması için gereken süre 4.1 sn. 245 km/s maksimum hıza ulaşan Exige Scura'nın ortalama yakıt tüketimi 8.5lt/100 km iken karbondioksit salınımı ise 199 g/km. Exige'den daha farklı bir ön tampon tasarımına sahip olan Scura'nın tamponunun yanı sıra, kaputta ay şeklinde ve tavanda hava girişlerine yer verilmiş. Siyah renkli jantlar ve kedi gözünü andıran farlarıyla adını aldığı karanlıktan çıkmışçasına çevik bir görüntüye sahip olan aracın arka bölümünde hem spoylere hem de difüzöre yer verilmiş. İç mekanda oldukça sade bir tasarıma sahip olan Exige Scura'nın iç mekanında da direksiyondan konsola kadar neredeyse her noktada karbon fiber malzemeler tercih edilmiş. Koltukları da yarış koltukları şeklinde tasarlanan aracın, vites topuzu ve el freni gibi detaylarında metalik griye yer verilmiş. Ekim ayının sonundan itibaren sipariş alınmaya başlanan Lotus Exige Scura'nın Avrupa'da 60.000 Euro civarında bir fiyata satılması planlanıyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.