otohaber_logo
Haberler
Önceliğim çevre diyenlere
İngiliz otomobil üreticisi Axon, 50 gr/km karbondioksit yayan yeni elektriklisini tanıttı. Sadece karbondioksit salınımıyla çevreci olmayan iki kişilik aracın bir çok malzemesi de geri dönüşümlü maddelerden üretilmiş.
Önceliğim çevre diyenlere



2006 yılında kurulan ve ilk olarak Catheram 7'nin elektrikli versiyonunu üreterek Shell EcoMaraton'a katılan ve halen 8080 adını verdiği benzinli otomobilin üretimini yapan İngiliz otomobil üreticisi Axon, Milton Keynes Bilim Festivali'nde yeni elektrikli aracını tanıttı. Şehiriçi kullanım için tamamen elektrikli motorla hareket eden Axon, şehirlerarası yolculuklarda benzin ya da bioetanollü motora ihtiyaç duyuyor. Sahip olduğu elektrikli motor ve hafifliği sayesinde Axon'un testlerdeki karbondioksit salınımı 50 gr/km olarak saptanmış. Yarış otomobillerindeki gibi tamamen karbon fiber şasiden üretilen Axon, aracın hafifliği sayesinde daha da çevreci bir otomobil yaratmayı amaçlamış. Yalnızca iki kişinin sığabildiği Axon'da bagaj bulunmazken arka bölüme ancak bir bavul sığabiliyor. Görünümüyle Honda Insight'ın ilk konsept halini andıran aracın çevreciliği yalnızca elektrikli olmasıyla sağlanmamış. İç mekandaki bir çok madde de geri dönüşümü sağlanan eski kot pantolon ve ceketlerden üretilmiş. Kapıların iç bölümlerinde de geri dönüşümlü karbon fiber malzeme tercih edilmiş. 2011 yılında üretimine başlanacak olan elektrikli Axon'un, 2012 yılından itibaren İngiltere, Hollanda, İspanya ve Fransa gibi ülkelerde satışa sunulması bekleniyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.