otohaber_logo
Haberler
Dünyanın ilk elektrikli SUV'u
BM İklim Zirvesi’nde çevreye, elektrikli Renault Fluence’a göre daha farklı bir açıdan dikkat çeken dünyanın ilk tam elektrikli SUV’unu Alman modifiye firması RUF geliştirdi.
Dünyanın ilk elektrikli SUV'u


Bugüne kadar, Porsche modellerini yeterince hızlı bulmayanların kapısını ilk çaldığı insanlar arasında başı çeken Alois Ruf, 2008'den bu yana hız rekoru kıran modifiyeli Porsche'lerin yanında, çevreyi kirletmeyen elektrikli modeller üzerine de yoğunlaştı. 2008'in sonunda tanıtılan ER Model A ile başlayan elektrikli otomobil atağı, Stormster ile devam ediyor. Porsche Cayenne platformunda üretilen ve "Dünyanın ilk tam elektrikli SUV'u" olarak kabul edilen araçta, Siemens tarafından geliştirilen bir elektrik motoru görev yapıyor. Boş ağırlığı 2670 kg olan yeşil SUV, 270 kW-ya da alıştığımız dilde söylemek gerekirse 367 HP-gücündeki motor sayesinde 0-100 km/s hızlanmasını 10.0 saniyede tamamlıyor. Akülerin ve motorun korunması için maksimum hız 150 km/s olarak sınırlandırılırken, 200 km'lik menzil sunan lityum-iyon bataryalar, standart şehir akımında yaklaşık 8 saatte şarj oluyorlar. 18 Aralık 2009'da son bulan Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi'nde, standart Porsche Cayenne görünümlü üç araçla katılımcıların hizmetine sunulan Ruf Stormster, 2010 yılı içinde fotoğrafta gördüğünüz yeşil versiyonuyla küçük bir seri olarak özel müşteriler için üretilecek.


Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.