otohaber_logo
Haberler
Anadolu Sigorta'dan kişiye özel kasko
Anadolu Sigorta, yeni yıl ile birlikte kasko tarifesini yeniledi. Birçok etken göz önünde bulundurularak hazırlanan yeni kasko tarifesi, şubat ayı itibariyle sigortalıların hizmetine sunuldu.
Anadolu Sigorta'dan kişiye özel kasko


Anadolu Sigorta, kasko tarifesini yeniledi. Yeni kasko tarifesi ile primler, artık genel segmentlere göre değil sigortalıların bireysel özelliklerine ve risklerine göre özel olarak belirlenecek. Yeni tarife ile sigortalıların, kendi kişisel risklerini yansıtan çok daha gerçekçi primleri tespit edip uygulamak da artık mümkün olacak.

Yeni kasko tarifesinin hazırlanması sürecinde, tüm dünyada kabul görmüş sigortacılık teknikleri uygulanılırken, milyonlarca kayıttan oluşan veri tabanı üzerinde çalışan gelişmiş yazılımlar kullanılarak kapsamlı modeller oluşturuldu.

Söz konusu bu modellemelerde; araçlara ait ağırlık, hız, yakıt türü, yedek parça maliyetleri, piyasa değerleri gibi teknik özelliklerin yanı sıra, sigortalılara ait yaş, cinsiyet, sürücülük deneyimi, burç gibi bireysel özellikler ve coğrafi özellikler olarak sıralanabilecek yüzlerce değişken incelemeye tabi tutuluyor. İnceleme sonrasında, -değişkenler içinde sonucu etkileyebilecek ağırlıkta olanlar- risk primini belirlemek amacıyla fiyatlandırmada kullanılıyor.

Yeni kasko tarifesi, deprem muafiyeti anlamında da önemli bir yenilik getiriyor. Eski tarifede deprem teminatında yüzde 15 muafiyet uygulanmakta iken, yeni tarifede isteğe bağlı olarak deprem teminatının muafiyetinin kaldırılabilmesi sağlandı. Sel ve terör teminatlarında ise muafiyetsiz uygulama devam ediyor.

Yeni tarifede ayrıca yüzde 65'e varan hasarsızlık indirimi oranlarının küçük hasarlarda etkilenmemesi mümkün olurken, büyük hasarlarda, sigortalılar tarafından talep edildiği takdirde, hasarsızlık indiriminin korunmasına ilişkin uygulama da yürürlüğe alındı.

Yeni tarifede sigortalılara sunulan bir diğer avantaj da, sınırsız mali mesuliyet teminatı oldu. Uygulama ile normalde zorunlu trafik sigortası kapsamında verilen düşük limitli teminata karşın, belirli bir ek ödeme ile sigortalıların üçüncü şahıslara karşı verebilecekleri zararlar için sınırsız teminatla koruma altına alınıyor. Özel bir otomobil için ödenmesi gereken senelik ek ödeme 57,5 TL'ye karşılık geliyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mustafa Su, yeni kasko tarifesinin, Anadolu Sigorta'nın, sigortalılarına verdiği hizmetin kalitesini artırmaya yönelik arayışının bir yansıması olduğunu vurgularken, Anadolu Sigorta'nın sektörüne öncü hizmet ve ürünleriyle değer katmaya devam edeceğini belirtti.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.