otohaber_logo
Haberler
Mazda6 makyajlandı
Mazda’nın orta sınıftaki başarılı temsilcisi Mazda6, Cenevre Otomobil Fuarı’na makyajlanan versiyonuyla katılacak. Yeni motorlar ile Mazda6 elindeki kartları güçlendiriyor.
Mazda6 makyajlandı



Mazda, otomotivdeki rekabette elinden geleni yapmaya devam ediyor. Geçen hafta ilk fotoğrafl arı basın ile paylaşılan Mazda5'ten sonra Japon markanın Cenevre Otomobil Fuarı için hazırlardığı ikinci model makyajlı Mazda6 olacak. Tasarım olarak farlar ve stoplar yenilenirken, kabin içinde de çeşitli değişiklikler mevcut. Ayrıca sürüş kalitesi ve yol tutuşun iyileştirilmesi için şasi ayarlarında değişikliğe gidilmiş. Otomobilde 6 farklı motor kullanılırken 2.0 lt DISI motorun, yerini aldığı güç ünitesine göre yakıt tüketimi ve CO2 emisyonları konusunda gelişime uğradığı görülüyor. Japon üretici, 5 kademeli otomatik şanzımanını bu motor için özel olarak elden geçirdi ve optimum performans sergileyip, daha az yakıt tüketmesi için ayarladı. Diğer seçeneklerse Mazda'nın MZR adını verdiği 1.8 ve 2.5 lt benzinli ve 2.2 lt'lik dizelin, güçleri 129-180 HP arasında değişen üç farklı versiyon. Güvenlik donanımlarınaysa adaptif farlar ve yokuş destek sistemi eklenmiş. Avrupa'da nisan ayında piyasaya çıkması beklenen Mazda6'nın Türkiye geliş tarihi ise benzer tarihlere denk gelecek.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.