otohaber_logo
Haberler
Nissan'dan radikal adım: Juke
Kompakt SUV/Crossover sınıfında Qashqai ile başarıyı yakalayan Nissan, Juke ile küçük SUV/ Crossover sınıfında da liderliği yakalamayı hedefliyor.
Nissan'dan radikal adım: Juke


Bünyesinde en çok crossover ve SUV modeli barındıran markalardan olan Nissan, bunlara bir yenisi daha ekliyor: Juke. Japon üretici, Juke ile özellikle erkek kullanıcıları hedeflerken, otomobilin alıcı kitlesinin yarısından fazlasının 40 yaşından gençolacağını belirtiyor. Peki Juke kime rakip diye sorarsanız otomobilin tam anlamıyla gerçek bir rakibi yok. Anlaşılan Nissan, Qashqai ile yakaladığı başarıyı bir kez daha tekrarlamak istiyor ama bu defa daha küçük boyutlarda. Juke, Renault'nun Clio ve Micra modellerinde kullanılan Alliance B platformunu kullandığı için oldukça küçük bir otomobil. Aracın dingil mesafesi 2530 mm ile Micra'dan sadece 10 mm daha uzun. Renault platformu önde MacPherson arkadaysa torsiyon çubuğundan oluşan süspansiyon sistemi anlamına geliyor. Nissan, Juke'da tıpkı Qashqai'da olduğu gibi hem önden hem de 4 tekerlekten çekiş opsiyonu sunacak. Motor seçenekleri olarak 1.6 lt 115 HP benzinli ve 1.5 lt dizelin yanısıra, 1.6 lt turbo beslemeli 190 HP gücünde hızlı bir seçenek de olacak. Otomobilin ağustos ayında Avrupa tanıtımının ardından eylül- ekim ayları gibi Türkiye'de satışa sunulması bekleniyor. Aracın fiyatı Qashqai'dan daha ucuz olacak.


Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.