otohaber_logo
Haberler
6 milyonuncu Transit bantlardan indi
Ford, 1965 yılında İngiltere’de ki Langley fabrikasında, 13 Eylül 1967’de ise Otosan’ın İstanbul’da bulunan fabrikasında Transit’in üretimine başladı.
6 milyonuncu Transit bantlardan indi

Aradan geçen zamanda Otosan, Türkiye'de 1.777.000 adet Transit üretirken bu rakam dünya genelinde ise toplamda 6 Milyon'u buldu. Transit'in 6 milyonuncusu için Ford Otosan'ın Kocaeli Fabrikası'nda yapılan törende Mustafa Koç; "Ford Otosan'ın 50'nci yılını kutlarken, Ford Motor Company-Koç ilişkisi 82 yılda güçlenip gelişti. Bugün Avrupa'dan Avustralya'ya kadar 60'dan fazla ülkeye, toplam 5 kıtaya ihraç ediliyor" derken sözlerini "Transit, Türk otomotiv sektörüne ve ekonomisine katkı sağlayan, sektöründe öncü bir model oldu" diyerek sürdürdü. Ford Avrupa Yönetim Kurulu Başkanı John Fleming ise; Transit'in, Ford Avrupa ürün portföyündeki en uzun ömürlü modeli olduğunu belirterek otomotiv sektörü tarihindeki en başarılı ticari araçlardan biri olduğunu söyledi. Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay ise; mühendislik kalitesi, dayanıklılığı, ürün çeşitliliği, düşük kullanım maliyetleri ve uygun fiyatıyla Transit'in müşteri beklentilerine cevap verdiğini belirtti. Kendinden sonra gelen 6 rakibinin pazar payı toplamı, Transit'in tek başına aldığı yüzde 36'lık pazar payına ulaşamadığını belirten Nuri Otay, 2002'den bu yana Ford'un iç kalite denetimlerinde en yüksek puanları alarak dünyadaki en iyi üretim tesislerinden biri seçildiğini söyledi.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.