otohaber_logo
Haberler
İşte yeni Astra Station!
Station karoser tipinin sıkıcı ve hantal olduğunu düşünenlerdenseniz yılın son aylarında yollara çıkacak olan Opel Astra Sports Tourer’a dikkat edin. Ağabeyi Insignia’ya özenen Astra ST, donanım özellikleriyle de sınıfında öne çıkmaya aday.
İşte yeni Astra Station!


Station karoserli modellerinde bugüne kadar Caravan adını kullanan Opel, sportif Insignia ile birlikte Sports Tourer adına geçmiş ve aslında bizi bugüne hazırlamıştı. Bugün diyoruz çünkü Opel, yeni Astra'nın station karoserli versiyonunda da Sports Tourer adında karar kıldı. Ağabeyinin adından başka, onun sportif ruhunu da alan Astra Sports Tourer, yüzünde hatchback kardeşiyle aynı çizgileri taşırken, geriye doğru alçalan tavanı ve yükselen omuz çizgisiyle sınıfının en sportifl erinden biri haline gelmiş. Kaslı hatların cömertçe kullanıldığı karoserde arka bölüm iki parçalı yatay stoplarla ağabey Insignia Sports Tourer'ı hatırlatıyor. 4.60 metre uzunluğundaki araç hatchback kardeşi gibi 2.685 mm'lik dingil mesafesine sahipken, 500 litrelik bagaj hacmi 1550 litreye kadar arttırılabiliyor. 1550 litrelik değer selefi nden 40 litre az olsa da, maksimum yükleme derinliği yaklaşık 3 cm artarak 1.84 metreye ulaşmış. Tasarımıyla sınıfının öne çıkan modellerinden biri haline gelen station karoserli yeni Astra, tek dokunuşta katlanabilen arka koltuklarıyla da sınıfında tek haline geliyor. 2010 Paris Otomobil Fuarı'nda dünya prömiyeri yapılacak olan Astra Sports Tourer'da hatchback Astra'dan tanıdığımız ve güçleri 95 HP ile 180 HP arasında değişen motorların yanında 120 HP gücündeki 1.4 lt'lik yeni benzinli turbo motora da yer verilecek. Insignia'da karşımıza çıkan FlexRide şasi sistemi ve trafi k levhalarını tanıma sistemi gibi teknolojik donanımlarla sahip olan yeni Astra Sports Tourer'da aynı zamanda arka tampona entegre bisiklet taşıyıcısı da bulunuyor. Avrupa ülkelerindeki satışı yılın son aylarında başlayacak olan Astra Sports Tourer, kısa bir süre sonra da Türkiye yollarıyla buluşacak.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.