otohaber_logo
Haberler
Mondeo Yeni Yüzüyle Sahnede
Ford’un mevcut ürün yelpazesi içindeki amiral gemisi konumundaki Mondeo, makyajlı yüzüne eşlik eden yeni motor seçenekleriyle 2010 Moskova Otomobil Fuarı’nda sahneye çıkıyor.
Mondeo Yeni Yüzüyle Sahnede

Orta sınıfta özellikle dinamik sürüş özellikleri ve geniş iç mekanıyla öne çıkan Ford Mondeo, 2007 yılında yollara çıkan güncel neslinin makyajlı versiyonuyla 2010 Moskova Otomobil Fuarı'nda dünya prömiyerini gerçekleştirecek. Makyajın etkileri dış tasarımda özellikle aracın yüzünde görülürken, bu bölümde yeni ön tampon ve ızgaralar kadar LED'li gündüz farları da dikkat çekiyor. Arka tasarımda tampon yeniden tasarlanırken, stoplarda da LED'lere yer veriliyor. İç mekanda temel tasarım korunurken, kullanılan yeni döşemeler ve kaplamalarla kalite hissinin arttırılması hedefleniyor. 2010 yılının son aylarında Türkiye'de de satışa sunulacak olan makyajlı Mondeo'da asıl yenilikler teknoloji anlamında yapılmış.

Motor seçenekleri arasına yeni eklenen 2.0 lt 240 HP gücündeki turbo benzinli ünite aynı zamanda Ford'un bundan sonra kullanmaya başlayacağı EcoBoost motor ailesinin ilk üyelerinden biri. 2.0 lt benzinli turboda ayrıca 203 HP'lik bir versiyon daha sunulacak. Daha düşük güç üreten 1.6 lt'lik EcoBoost motor seçenekleri ise 2011 yılı içinde yeni Focus'la beraber Mondeo'da da tanıtılacaklar. 115 HP, 140 HP ve 163 HP güçlerindeki 2.0 lt'lik dizel motor seçeneklerinden 140 HP'lik olan Türkiye'ye ithal edilecekken, çift debriyajlı otomatik şanzıman Powershift bu motorla birlikte görev yapacak. Makyajla birlikte dizel motorlar arasına katılan 2.2 lt'lik güç ünitesi ürettiği 200 HP ile dikkat çekerken, bu motorun Türkiye'ye ithal edilmesi düşünülmüyor.

Enerji geri kazanım sistemi, vites değişim göstergesi ve aktif hava giriş kapağı gibi yakıt tüketimini düşürmeye yönelik özelliklere de kavuşan makyajlı Mondeo, aynı zamanda yeni güvenlik teknolojileriyle de donatılacak. Şerit takip asistanı, kör nokta uyarı sistemi, yorgunluk uyarı sistemi ve adaptif far sistemi gibi son dönemin güncel teknolojileri de makyajlı Mondeo'da kendilerine yer bulacaklar.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.