otohaber_logo
Haberler
Mercedes martı kanadı elektrikledi
300 SL efsenesini 2010 yılına taşıyan SLS AMG, E-Cell versiyonuyla elektrik akımına kapılarak geleceğe ışık tutarken, elektrikli süpersporcu 2013 yılında küçük bir seri olarak üretilebilir.
Mercedes martı kanadı elektrikledi


İçinde bulunduğumuz 2010 yılında yollara çıkmasıyla adeta bir efsanenin yeniden doğuşunu hatırlatan Mercedes-Benz SLS AMG, asfalt üzerinde daha 1 yılı bile doldurmadan, yepyeni bir teknoloji şovuna imza atıyor. 571 HP gücündeki martı kanatlı süpersporcunun yollara çıkmasıyla yükselen elektrikli SLS AMG dedikoduları gerçeğe dönüştü. SLS-AMG'nin bir prototip olarak tanıtılan E-Cell versiyonunda, toplamda 392 kW (yaklaşık 533 HP) güç üreten 4 senkronize elektrik motoru görev yapıyor. 880 Nm'lik tork değeriyle benzinli kardeşine 230 Nm fark atarken, 4.0 saniyelik 0-100 km/s hızlanma süresi 0.2 saniye daha fazla. 4 tekerlekten çekiş sistemine sahip olan SLS AMG E-Cell'in her aksında bir şanzıman yer alıyor. Enerji ihtiyacını sıvı soğutmalı Lityum-iyon bataryalarla gideren elektrikli süpersporcunun maksimum hızı elektrik sistemini korumak için 250 km/s'de sınırlandırılmış. 150 km'lik bir menzile sahip olan SLS AMG E-Cell'de frenlemede doğan enerjiyi bataryalara aktaran özel bir sistem kullanılırken, yüksek performansı dizginlemek için önde 402 mm'lik seramik fren disklerine yer verilmiş. Lumilectric mango rengiyle "elektriğini" yansıtan SLS AMG E-Cell'de herhangi bir atık gaz oluşmadığı için egzoz çıkışları kullanılmamış. Alüminyum şaside benzinli versiyona göre değişiklik yapılmazken, benzinli SLS AMG'den farklı olarak 4 tekerlekten çekiş sistemi yüzünden ön tekerleklere de güç gittiği için ön aks yeniden tasarlanarak yarış otomobillerinde kullanılan "Pushrod" süspansiyon sistemine yer verilmiş. İç mekanı nappa deri ve karbon-fiber domine ederken, orta konsolda vites kolu yerine sadece düğmeler kullanılmış. Ön konsolda benzinli SLS'lerde müzik sistemi ve klima kumandaları yer alırken, elektrikli versiyonda araç ayarlarının dokunmatik olarak gerçekleştirilebildiği 10 inçlik bir ekran yer alıyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.