otohaber_logo
Haberler
Yenilik: Volvo V60
2010 Paris Otomobil Fuarı’nda dünyaya merhaba demeye hazırlanan Volvo V60, sedan kardeşi S60 gibi sportif ve çekici tasarımı koz olarak kullanıp, yük taşımaktan çok tarzına önem verenleri kendine çekecek.
Yenilik: Volvo V60




Volvo'nun otomobillerinde kullandığı tasarımın IKEA'nın köşeli basit raf ünitelerine benzediği dönemler çok geride kaldı. S60 ile spor sedan sınıfına iddialı bir giriş yapan İskandinav üretici V60 ile bu atağı station liginde de sürdürüyor. Türkiye pazarında orta sınıf "sedan" anlamına gelse de Avrupa'da işler çok farklı. Öyle ki Volvo'nun yeni orta sınıf station modeli V60'ın yıllık toplam üretiminin yüzde 90 kadarı Avrupa'da satılacak. Keskin yüzünü sedan kardeşi S60'dan alan V60, geriye doğru alçalan tavanı ve çok geniş tutulan omuz yapısıyla sportif bir görünüm sergilerken, dikey yapılı stoplar station Volvo geleneklerine uygun. D sütunlarının içeride kalması ve eğimli tavan yapısı bagaj hacmini olumsuz etkilerken, 430 litrelik bagaj hacmi de bunun bir sonucu. Üç parçalı olarak katlanabilen koltuklarla bagaj hacmi genişletilebilirken, kesin değerler fuarla birlikte açıklanacak. Güvenliğe verdiği önemle tanınan Volvo, yeni gözbebeğinde arka koltuklara entegre çocuk koltuklarını standart olarak sunacak. XC60'ta kullanılmaya başlayan yaya güvenliği sistemiyle donatılan V60, 35 km/s hıza kadar önüne bir engel çıkması halinde otomatik frenleme gerçekleştirebiliyor. Sedan kardeş S60 ile aynı platformda üretilip güçleri 115 HP ile 304 HP arasında değişen 8 motor seçeneğine sahip olacak olan V60'ın ülkemiz için en önemli motorlar şüphesiz 1.6 lt 150 HP ve 180 HP benzinli ile yine 1.6 lt 115 HP dizel olacak.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.