otohaber_logo
Haberler
Türkiye sedan diyor
www.otohaber.com.tr’de son yaptığımız karoser tercihi anketinde zirve satışlarda olduğu gibi sedanların oldu. Ancak sedanların tahtı okurlarımızın tercihlerine göre hatchback ve SUV’ların ciddi tehdidi altında.
Türkiye sedan diyor


Tamamen yenilenmesinin ardından 1'inci yaşını kutlamaya hazırlanan internet sitemiz kısa sürede Türkiye'nin en fazla ziyaret edilen otomobil sitelerinden biri haline geldi. www.otohaber.com.tr 1 milyonu aşkın sayfa görüntülenmesiyle güvenilirliği, çok yönlü haberciliğiyle okurlarından her zaman olumlu tepkiler almayı başardı. İnternet sitemizde yaptığımız anketler de okurlarımızın tercihleri ve eğilimlerini ölçerken, aynı zamanda otomotiv sektörü için de gündem yaratmaya devam ediyoruz. www.otohaber.com.tr'de yaptığımız son anketle okurlarımızın karoser tercihlerindeki eğilimlerini sorduk. Seçenek olarak sedan, hatchback, SUV, coupe, MPV ve cabrio karoser tiplerini okurlarımıza sunduk. Okurlarımızın genel tercihleri her ne kadar biraz farklılık gösterse de genel otomobil satışlarındaki önceliklerle paralellik gösterdi. 3000'e yakın oyun kullanıldığı anketimize göre okurlarımızın en fazla oy verdiği seçenek sedan oldu. Türkiye'de toplam satışların yüzde 50'sinin üzerinde satılan sedan otomobiller okurlarımızın yüzde 34'ünün oyunu aldı. Anadol'dan başlayan ve Türk tüketicilerinde gelenek haline gelen sedan otomobil tercihi, ortaya çıkan sayısız karoser seçeneğine karşın hiç değişmedi. Ankette ikinci sırayı ise hatchbackler yüzde 29 ile aldı. Satışların yüzde 34'ünü oluşturan hatchback araçlara olan eğilimin arttığı da bir kez daha görüldü. Son yıllarda tercih edilme hızı artan SUV'lar ise hatchbacke yakın oy alırken, şehirli arazi araçları trendinin devam edeceğinin de göstergesi oldu. Satış oranı genel olarak çok düşük seviyede kalan coupeler Türkiye'deki toplam satışlarla paralellik göstermeyecek kadar çok oy almayı başardı. Coupeler yüzde 15'in üzerinde oy alırken, coupeleri ailelerin tercihi MPV'ler oldukça geriden takip etti. Anketimizde en az oyu ise cabriolar aldı. Yüzde 5'in biraz üzerinde oy alan cabriolar çekici görünümlerine rağmen okurlarımızın en az oy verdiği seçenek oldu.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.