otohaber_logo
Haberler
Peugeot'dan dizel hibrid
Paris Otomobil Fuarı’nın ev sahibi üreticileri arasında yer alan Peugeot, geçtiğimiz yıl Frankfurt Otomobil Fuarı’nda konsept olarak sergilediği hibrid 3008’i, seri üretim haliyle yollara çıkartıyor.
Peugeot'dan dizel hibrid
Geçtiğimiz yıl yollara çıkan 3008 modeli ile kompakt sınıfta yüksekte oturmak isteyenlere şık bir alternatif sunan Peugeot, kompakt crossover modelinin Hybrid4 adını taşıyan yeni versiyonunda pek çok ilke imza atıyor. Adından da anlaşıldığı gibi elektrikli ve içten yanmalı iki motordan oluşan bir hibrid sisteme sahip olan yeni aslanın en önemli özelliği ise dünyanın ilk dizel motora sahip seri üretim hibrid aracı olması. Güncel Peugeot modellerinden tanıdığımız 2.0 lt'lik 163 HP gücündeki dizele arka aksta yer alan 27 kW gücündeki elektrik motoru eşlik ediyor. Dizel motor 300 Nm, elektrik motoru ise 200 Nm maksimum tork değerleri sunarken, ikilinin birlikteliği sayesinde 3.8 lt/100 km gibi boyutlar ve güce göre çok başarılı bir ortalama tüketim elde ediliyor. Şimdiye kadar sadece önden çekişli olarak tercih edilebilen 3008, Hybrid4 versiyonuyla birlikte aynı zamanda 4 tekerlekten çekiş sistemine de kavuşmuş oluyor. Önde yer alan dizel motor ön, arkada yer alan elektrikli ünite ise arka tekerleklere güç veriyor. Bu sayede 3008 Hybrid4 aynı zamanda 4 tekerlekten çekişli hale geliyor. Orta konsolda yer alan ve çevirmeli buton aracın karakterini belirliyor. Auto modunda hibrid sistem kendini otomatik olarak ayarlarken, bu sayede 0 emisyonlu sürüşlere imkan veriliyor. 4WD modunda elektrik ve benzin motorları aynı anda çalışarak elektrikli aslana 4x4 özellikleri kazandırırken, Sport modu tercih edildiğinde vites değişim ve 4 tekerlekten çekiş sisteminin tepki süreleri kısalıyor. Start-stop sistemiyle donatılan 3008 Hybrid4'te enerji, bagaj zeminindeki Ni-MH bataryalarda depolanırken, aracın elektrik motorunun yer aldığı arka aks mimarisi, diğer Peugeot modellerinde de kullanılmaya uygun. 2011 yılının ilk çeyreğinde Avrupa'da satışa sunulacak olan 3008 Hybrid4'ün salt elektrik enerjisiyle menzilinin kaç km olduğu henüz açıklanmazken, aracın CO2 değeri 99 g/km. Dış tasarımında LED'li gündüz farları, farklı ön ızgarası ve logosuyla sıradan 3008'lerden ayrılan çevreci aslanın karoserindeki Hybrid4 logoları da farklılık yaratıyor.

Peugeot 3008 Hybrid4 fotoğrafları için tıklayın!

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.