otohaber_logo
Haberler
Yılın ticarisi Doblo
Tofaş’ın Bursa’daki fabrikasında üretilen ve geçtiğimiz yakın dönem içinde 1 milyoncusu törenle banttan inen Fiat Doblo’nun yeni nesli, uluslararası çapta ticari araç sınıfının “Oscar”ı olarak kabul edilen “Uluslararası Yılın Ticari Aracı” ödülüne layık g
Yılın ticarisi Doblo
Global çapta ticari araç endüstrisinin en prestijli ödüllerinin başında yer alan ve uzman 24 gazeteciden oluşan jürinin oylarıyla yılın en iyi ticari aracının seçildiği yarışmanın 2011 yılı sonuçları, 63. Hannover Ticari Araçlar ve Yan Sanayi Fuarı kapsamında açıklandı. Yeni Fiat Doblo, yarıştığı rakiplerini geride bırakarak "2011 Uluslararası Yılın Ticari Aracı" ödülüne layık görüldü. Tofaş'ın Bursa'daki fabrikasında 2000 yılından bu yana 1 milyon adeti aşan üretimiyle dikkat çeken Fiat Doblo'nun yeni neslinin kazandığı "2011 Uluslararası Yılın Ticari Aracı" ödülünü ise 63. Hannover Ticari Araçlar Fuarı'nda Fiat Hafif Ticari Araçlar CEO'su ve Uluslararası Operasyonlar Yöneticisi Lorenzo Sistino aldı.

2011 sonuçlarını açıklayan Uluslararası Yılın Vanı jürisinin başkanı Pieter Wieman, "Ödülü kazanan Yeni Fiat Doblo'nun tasarımı, birçok açıdan jüriyi etkiledi ve her şeyden önce de Fiat'ın platform ve gövde versiyonlarını bu kategorideki herhangi bir ticari araca göre çok fazla çeşitlendirmiş olması en önemli bir unsur oldu" dedi. 2006 yılında ilk nesil Fiat Doblo; 2008 yılında Fiat Scudo, 2009 yılında Fiat Fiorino ile bu ödülü daha önce 3 defa kazandıklarına dikkat çeken Fiat Hafif Ticari Araçlar CEO'su ve aralarında Türkiye'nin de yer aldığı Uluslararası Operasyonlar Yöneticisi Lorenzo Sistino ise Hannover'deki ödül töreninde yaptığı konuşmada, "Yeni Fiat Doblo, daha konsept halinden itibaren yenilikçi bir araç olmuştur. Fiat Doblo ile biz, müşterilerimize bu kategorideki en ileri teknolojiyi, en düşük emisyonları ve en zengin seçenekleri sunuyoruz. Alınan uluslararası ödül, ürün yenileme kapasitemizin açık ispatıdır. Yeni Fiat Doblo'nun ödülü kazanması, sahip olduğu yenilik seviyesini sergilemenin yanında, yeni müşteri ihtiyaçlarına cevap vermek adına geçirdiği değişikliklerin büyüklüğünü de ortaya koymaktadır" dedi.

Tofaş CEO'su Ali Pandır, "Tofaş olarak Bursa'daki fabrikamızda ürettiğimiz, üzerinde kaliteli Türk işçiliği ve yüksek mühendisliğinin izi olan Yeni Fiat Doblo'nun başarısı, global çapta bir ödül ile taçlandırıldı. Avrupa'da kısa sürede 60 bin adetten fazla sipariş alarak ihracatımıza büyük katkı sağlayan, Türkiye'de ise 15 bine yaklaşan müşterimizin ilk tercihi olan Yeni Fiat Doblo'nun kazandığı uluslararası ödül, otomotiv sektöründe Türkiye'nin emeğinin, bileğinin ve zekasının rüştünü ispat eden bir diğer değerli semboldür" açıklamasını yaptı.

Tüm Fiat Doblo jenerasyonlarını 10 yılı aşkın bir süredir Türkiye'de geliştirmenin ve üretmenin yanı sıra bu topraklardan dünyaya ihraç etmenin gururunu taşıyan 7 bin kişiyi aşkın dev Tofaş Ailesi'nin en mutlu günlerinden biri olduğuna dikkat çeken Pandır, "Kazanılan uluslararası ödül bir diğer anlamda da Fiat'ın tüm dünyada hafif ticari araç üssü olarak konumlandırılan Türkiye ve Tofaş'ın gücünü ortaya koymaktadır" dedi. Tofaş CEO'su Ali Pandır, "Yeni Fiat Doblo'nun 2011 Yılının Ticari Aracı unvanına layık görülmesi, Fiat ticari araç yelpazesinin uzun zamandır ne derece güçlü olduğunun önemli bir kanıtıdır. Zira bu önemli organizasyonunun 2006 ayağında yine Bursa'da Tofaş tarafından üretilen Fiat Doblo, 2008 ayağında ise Fiat Scudo, 2009 yılında ise yine fikri mülkiyet hakkı Tofaş'a ait olan Fiat Fiorino'nun da dahil olduğu Minicargo ile aynı ödülün kazanılması, Fiat'ın ticari araç segmentinde doğru ürün yapılandırmasındaki başarıyı net biçimde göstermektedir.

Üretim kalitesiyle Fiat dünyasının içinde zirvede yer alan ve Bursa'da 42 yıl önce kurulan Tofaş'ın fabrikasında üretilen Fiat Doblo'ları dünyanın 80'den fazla ülkesine ihraç ediyoruz. Hafif ticari araç sınıfında evrimsel bir dönüm noktasını temsil eden ve fikri mülkiyet hakları Tofaş'ta olan Yeni Fiat Doblo, aynı zamanda bir Ar-Ge başarısıdır. Yeni Fiat Doblo'nun geliştirilmesinde Türk ürün geliştirme ve tasarım uzmanlarını aktif rol almış olup gerek Tofaş'ın ve gerekse proje kapsamındaki yerli yan sanayinin araç geliştirme kabiliyetleri arttırılarak gelecekteki yeni projelerin Türkiye'ye çekilebilmesi imkanı yükseltilmiştir" dedi.

Fiat Doblo fotoğrafları için tıklayın!

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.