otohaber_logo
Haberler
Ford Ranger yenilendi
Ford’un küresel anlamda tek tip model üretim felsefesinin son örneği olan Ranger, tamamen yenilendi. Artık daha güçlü hatları gövdesinde barındıran Ranger, 2012 yılının başında satılmaya başlanacak.
Ford Ranger yenilendi
Küreselleşme işte bu! Otomobil kültürleri daha düne kadar coğrafyadan coğrafyaya değişirken, artık modeller "tek tip" olma yolunda. Bu felsefeyi güncel Fiesta ve gelecek nesil Focus modelleriyle hayata geçiren Ford, 2010 Avustralya Otomobil Fuarı'nda tanıttığı yeni nesil Ranger'da üçüncü adıma geçiyor.

Bugüne kadar Amerika ve Kanada modelleri farklı olan Ranger, yeni nesliyle birlikte tek bir dünya modeli haline gelirken, 2012 başında satışa sunulacak olan yeni model her anlamda güncel nesilden çok daha modern ve olgun bir araç haline gelmiş. Modern bir SUV'da kullanılabilecek kadar dinamik görünen ön bölüm güncel Ranger'a göre belirgin bir biçimde genişleyip yükselirken, yük bölümünün de genişliği 10 cm arttırılmış. Arka bölümde güncel modelin stoplarının ters yerleşimlilerini hatırlatan bir tasarım benimsenirken, kullanılan büyük tampon görsel bütünlüğü tamamlıyor.

Güncel modelde artık "zamanının gerisinde kalmış" eleştirilerine maruz kalan iç mekan yeni nesille birlikte tepeden tırnağa değiştirilmiş. Fiesta'yı hatırlatan gösterge tablosu, ön konsoldaki bilgi ekranı ve müzik sistemi modern bir görünüm sunarken, güncel modeldeki kullanışsız el freninin yerini daha geleneksel ve alışkın olduğum türden birinin alması da olumlu görünüyor. Detaylı teknik verileri henüz açıklanmayan yeni Ranger'da 2.2 lt 150 HP ve 3.2 lt 200 HP dizel motor seçenekleri sunulacakken, aynı zamanda 6 ileri manuel ve 6 kademeli otomatik şanzımanlar da yeni. Güncel modelde olduğu gibi arkadan itiş ve 4 tekerlekten çekiş olmak üzere iki farklı aktarma alternatifi ne sahip olacak olan yeni Ranger'da tek kabin, uzatılmış tek kabin ve çift kabin versiyonları da bulunacak.

Yeni Ford Ranger fotoğrafları için resme tıklayın!

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.