otohaber_logo
Haberler
Teknoloji Ödüllü Fiat, Autoshow’da!
JATO’nun yaptığı araştırmada son 4 yıldır çevreci otomobillerin üreticisi seçilen Fiat, Autoshow Fuarı’nda yer alacak.
Teknoloji Ödüllü Fiat, Autoshow’da!
Fiat markasına üst üste "Avrupa'nın en çevreci otomobil üreticisi" unvanını kazandıran teknolojilerin başında "MultiAir" kodlu yeni nesil benzinli motorları geliyor. Zira zaten gelişmiş dizel motor teknolojisinde bir dünya lideri olan Fiat'ın MultiAir teknolojisi ile donatılmış yeni nesil benzinli motorları, hem daha güçlü ve bütün motor hızı aralığında daha hassas çalışırken, ciddi ölçüde daha az yakıt kullanıyor ve her türlü egzoz emisyonunu büyük ölçüde azaltabiliyor. Aynı silindir hacminde geleneksel bir benzinli motorla karşılaştırıldığında MultiAir teknolojili motorun, daha fazla güç (%10 kadar) ve tork (%15 kadar) üretirken, bir yandan da önemli ölçüde daha az CO2 (%10 kadar), daha az partikül (%40 kadar) ve daha az NOx (%60 kadar) yaydığı ölçümlenmiştir.

En çevreci benzinli motor-TwinAir

Son olarak Autobest jürisi tarafından "Technobest 2010" ödülü ile ödüllendirilen TwinAir adı verilen 2 silindirli benzinli motor teknolojisi ise fuarın bir başka önemli yeniliğini temsil ediyor. Öncelikli olarak 85 HP'lik versiyonuyla boy gösteren TwinAir motorun ilerleyen dönemlerde 65 ve 105 HP'lik iki ayrı versiyonu daha Fiat modellerinde kullanılmaya başlanacak. Fiat'ın performanstan ve sürüş keyfinden taviz vermeden, benzinli bir motorun sahip olabileceği en düşük CO2 emisyon seviyelerini (95 g/km kadar) sunan ekolojik motoru, Fiat'ın 1.2 litre hacimli motoruna göre % 15 daha az yakıt tüketirken, % 25 daha fazla performans gösterebilmektedir. Bununla birlikte yakın parallellikte performans ve sürüş keyfi sunan 1.4 litrelik benzinli motor ile karşılaştırıldığında ise yakıt tüketimi anlamında % 30 gibi dikkate değer oranda daha da tasarruflu olmasıyla dikkat çekiyor.

Avrupa'nın en çevreci otomobilleri yine Fiat'tan

Avrupa çapında yılın ilk yarısı sonuçlarına göre en düşük karbondioksit emisyonu sunan model unvanının haklı galibi ise Fiat 500 oldu. 2010 yılının ilk yarısında 100 bin kişiye yakın müşterinin tercihi olan Fiat 500, 116 g/km'lik karbondioksit emisyon ortalaması ile açık ara en çevreci otomobil modeli oldu. Fiat'ın ikonik 500 modelini ise 2010 yılının ilk yarısında 140 bine yakın müşterinin tercihi olan bir başka Fiat modeli olan Panda, 118 g/km'lik emisyon değeri ile ikinci sırada takip etti. 2010 yılının ilk 6 ayında 150 bin adetten fazla satılan Fiat Punto Evo ise 123.5 g/km'lik emisyon değeri ile 4. sırada yer alan bir başka çevreci Fiat modeli oldu.

Ayrıntılar için tıklayın!

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.