otohaber_logo
Haberler
Amerikalı yeni süpersporcu
Motorsporlarından her otomobilsever zevk almayabilir. Ama motorsporlarının otomobil dünyasına kattıklarını otomobilseverler takdir eder. Bu konuda en son yenilik Amerikalı üretici Panoz’dan süperspor Abruzzi ile geldi.
Amerikalı yeni süpersporcu
Bilim kurgu sevenlerdenseniz Star Trek'i bilirsiniz. Panoz'un yeni süperspor otomobiline bakarken beyaz perdeden fırlamış bir uzay gemisini anımsayabilirsiniz. Panoz Auto'nun kurucusu Don Panoz, 2006 yılında yapılan Le Mans GT2 yarışında birinciliği kazanan Panoz'u onurlandırmak adına Abruzzi'yi
yollara çıkarttı. Göründüğü kadar da performanslı olduğu açıklanan iki kişilik Abruzzi, çok özel bir otomobil ortaya çıkartma isteğinden doğdu.

Don Panoz yaptığı açıklamada; "Biz, insanların yarışları izledikten sonra o araçların benzerleriyle evlerine dönmelerini istedik" dedi. Sadece tasarım ve performansıyla değil üretildiği teknolojiyle de dikkat çeken Panoz Abruzzi'nin karoseri REAMS (Recyclable Energy Absorbing Matrix System) imzalı. Geri dönüştürülebilir özel malzemelerle şekillenen Abruzzi'nin karoserindeki malzemelerin şimdiye kadar hiçbir yol otomobilinde kullanılmadığının altı çiziliyor.

Hafifliği ve sağlamlığıyla bir süperspor otomobilin ihtiyaçlarını karşılayan bu teknoloji, aynı zamanda geri dönüşümlü malzemeler sayesinde de çevre dostu. Hafifliğiyle övünülen bu otomobilin kaç kilogramlık bir toplam ağırlığa sahip olduğu henüz açıklanmazken öne yerleştirilen motor hakkında bilgiler verildi. 6.2 lt'lik V8, supercharger desteğiyle 6500 d/d'de 640 HP güç üretiyor. Litre başına 103.2 HP güç üreten otomobilin 3800 d/d'de 800 Nm maksimum torka ulaşabiliyor. Bu gücün verimli bir şekilde kullanılabilmesi için Trifecta Cooling'in ürettiği yüksek performanslı bir radyatör sisteminin kullanıldığı açıklanan bilgiler arasında. Arkadan itişli otomobilin şanzımanı da arka aksın üzerine diferansiyel ile birlikte konumlandırılarak aracın ağırlığı dengelenmiş.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.