otohaber_logo
Haberler
Yeni Honda Civic
Kompakt sınıfta Japon ekolünün en köklü ve başarılı temsilcileri arasında yer alan Honda Civic’in 2011 Detroit Otomobil Fuarı’nda konsept olarak sergilenen yeni Sedan ve Coupe versiyonları, seri üretim halleriyle sahneye çıktı.
Yeni Honda Civic




Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri arasında otomobil pazarına bakıldığında Sedanların Hatchbacklere göre daha fazla talep gördüklerini söylemek mümkün. Özellikle kompakt sınıfta bu durum daha da belirgin bir hal alıyor. Kompakt Sedan liginin etkili oyuncuları arasında yer alan Honda Civic, 2011 yılı için yenilenen yeni nesliyle birlikte yüzünü önce Amerika'da gösterdi. 2011 Detroit Otomobil Fuarı'nda sergilenen konsept versiyonuna yakın bir görünüm sunan yeni Civic Sedan, aynı zamanda halen Amerika'da satılan güncel Civic'i fazlasıyla hatırlatan bir yüze sahip. Bununla birlikte yeni Civic Sedan'ın profil tasarımında yeni kapılar ve daha eğimli hale gelen arka cam ile tavan yenilik hissini güçlendiren detaylar olarak göze çarpıyorlar. En dramatik değişimin yaşandığı yer olan arka bölümde, artık çift parçalı özgün stopların yerini daha bildik bir tasarıma sahip üçgen olanlar almış. Amerika'da ilkbaharda satışa sunulacak olan yeni Honda Civic aynı zamanda bir de Coupe versiyona sahipken, yerini aldığı modele göre değişen yan cam tasarımı daha fazla Coupe hissi veriyor. 1.8 lt ve 2.4 lt benzinli, 1.8 lt doğalgazlı ve 1.5 lt hibrid motor seçenekleriyle satılacak olan yeni Honda Civic'in iç mekanında güncel modelden tanıdığımız yenilikçi tasarım neredeyse değişmeden kendine yine yer bulurken, en büyük değişim havalandırma ızgaraları ve gösterge tablosunda görülüyor. Türkiye'de Avrupa versiyonuyla üretilen Honda Civic Sedan'ın Amerika'daki değişimden ne zaman ve nasıl etkileneceği ise şimdilik Honda Türkiye tarafından yanıtsız bırakıldı.

Yeni Honda Civic fotoğrafları için tıklayınız...

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.