otohaber_logo
Haberler
Jaguar E-Type'ın Anısı
Jaguar’ın ilk kez 1961 yılında Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıttığı E-Type modelinin 50’nci yılının şerefine tasarlanan Growler E 2011, üretilmeyi hak eden bir harika!
Jaguar E-Type'ın Anısı
Jaguar'ın efsane modeli E-Type'ın 50'nci yılına özel olarak geliştirilen Growler E 2011'de 5.0 lt'lik V8 motor görev yaparken kompresörlü bu motor 600 HP maksimum güç üretiyor. E-Type'ın çizgilerine sadık kalan
Growler E 2011, uzun motor kaputu, göbekten bijonlu jantlar, yuvarlak farlar, oval panjur ve hava girişleriyle dikkat çekerken eski ile yeni arasında bir köprü kurmayı başarıyor. İsveçli tasarım firması Vizualtech'in kaleminden çıkan Growler E, ışıltılı karoserinin altında tanıdık bir şasi ve altyapı barındırıyor. Jaguar XKR üzerinden geliştirilen araç, hafif üretim teknolojisi sayesinde bir XKR'a göre yaklaşık 200 kg daha hafifken, bunun getirdği avantaj sayesinde hedeflenen 0-100 km/s hızlanma süresi 4.0 saniyenin altında. Cenevre Otomobil Fuarı'nda sergilenen araç, şov otomobili özelliğine sahip olsa da, talep halinde uçuk fiyatlarla da olsa küçük bir serinin üretilmesi olası.

Growler E 2011 fotoğrafları için tıklayınız...

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.