otohaber_logo
Haberler
Mercedes-Benz C 63 AMG Coupe
Uzun süredir beklenen CLK’nın halefi yani C Serisi Coupe, ilk etapta tanıtılan “uysal” motor seçeneklerinden sonra şimdi de 457 HP ve 487 HP güçlerindeki iki versiyona sahip olan C 63 AMG versiyonuyla, Mercedes-Benz’in orta sınıf sporcu ailesini de tamaml
Mercedes-Benz C 63 AMG Coupe

Olması gereken de buydu. Klasik bir coupede klasik bir motor. Aşırı besleme ve downsizing hak getire… Mercedes-Benz, C Serisi Coupe'nin en özeli C 63 AMG Coupe'de yüksek güç için yüksek hacme güveniyor ve 6.2 lt'lik V8'i göreve çağrıyor. Standart C Serisi Coupe'lerden şişkin motor kaputu, özel LED gündüz farları ve tamponları sayesinde kavuştuğu asabi yüzüyle ayrılan C 63 AMG Coupe, iki çift yuvarlak egzozun süslediği difüzörlü tamponuyla da, muhtemelen en çok görüleceği bölümünü şenlendiriyor. İç mekanda standart kardeşlerinden alt ve üst bölümü düzleştirilmiş direksiyon simidi, direksiyonun ardındaki vites değişim kulakçıkları ve 320 km/s'de son bulan hız göstergesiyle ayrılan C 63 AMG Coupe'de üç adet çift renkli, dört adet de tek renkli döşeme alternatifi sunuluyor. Standart olarak 457 HP gücünde olan C 63 AMG Coupe, 600 Nm'lik maksimum tork değerine sahip. 7 kademeli otomatik şanzıman tarafından arka tekerleklere iletilen güç araca 4.5 saniyelik 0-100 km/s hızlanması kazanrırken, maksimum hız 250 km/s'de sınırlandırılmış. 12.0 lt/100 km ortalama yakıt tüketimi iddiası taşıyan C 63 AMG Coupe'de arka koltukların bağımsız olarak katlanabilmesi, belki böylesine güçlü bir otomobilde dikkat çekmese de, bu detay aracın günlük kullanıma uygunluğunu arttırıyor. 457 HP'lik motor gücünü yeterli bulmayanlar için C 63 AMG Sedan ve Station modellerinde sunulan AMG Performans Package seçeneği, Coupe versiyon için de tercih edilebiliyor. Almanya'da 7.100 Euro fark istenen bu paket sayesinde motor gücü 487 HP'ye ulaşırken, 0-100 km/s hızlanması da 4.4 saniyeye geriliyor. Motor gücündeki artışın yanında motorda bazı parçaların SLS AMG'den alınması da paketin özellikleri arasında. AMG Performance Package'ın görsel farklıkları ise kırmızı fren kaliperleri, karbon-fiber bagaj spoyleri ve AMG Performance direksiyon simidi olarak sıralanabilir. Almanya pazarında temmuz ayında yollara çıkacak olan C 63 AMG Coupe için ülkesinde belirlenen başlangıç fiyatı 72.590 Euro iken, Türkiye için henüz kesin olan bir şey yok.

Mercedes-Benz C 63 AMG Coupe Galerisi İçin Tıklayınız...

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.