otohaber_logo
Haberler
Chevrolet Miray Seul'de Tanıtıldı
İçinde olduğumuz 2011 yılında 100’üncü doğum gününü kutlayan Chevrolet, Seul Otomobil Fuarı’nda Miray konseptiyle hem kendine hem de otomobil severlere güzel bir hediye sunuyor.
Chevrolet Miray Seul'de Tanıtıldı


Korece kelime anlamı gelecek olan Miray konseptiyle gelecekteki tasarım anlayışının ipuçlarını sunan Chevrolet, ortadan motorlu hibrid roadsterında aynı zamanda Monza SS ve Corvair Super Spyder gibi geçmişten gelen efsanelerinden de izlere yer veriyor. General Motors'un Seul'deki tasarım stüdyosunun kaleminden çıkan konseptin karoserinde karbon-fiber ve kompozit plastik gibi hafif üretim teknolojilerine yer verilmiş. Önde 20, arkada 21 inçlik alüminyum-karbon-fiber alaşımlı jantlarda türbin tasarımına göndermelerde bulunurken, ön bölümde güncel Chevrolet ızgarası yarınlara adapte edilmiş. Karoserdeki kıvrımlar bundan sonra karşımıza çıkacak cesur Chevrolet tasarımlarının bir anlamda habercisiyken, farlarda ve stoplarda LED'ler kullanılmış. Sürücü ve yolcuyu birbirinden ayıran yüksek bir ön konsol ve dokunmatik kumanda elemanlarının kullanıldığı iç mekanda direksiyonun tasarımı da aykırı. Ortada yerleşimli 1.5 lt'lik benzinli turbo ve iki elektrik motorundan oluşan bir hibrid sistemine sahip olan Miray konseptinde, benzinli güç ünitesi arka tekerlekleri hareket ettirirken, öndeki iki elektrikli motor da ön tekerleklere güç iletiyor. Menzili hakkında açıklamanın yapılmadığı 1.6 kWh kapasiteli bataryalar ön koltukların ardında aracın zeminine yerleştirilirken, aracın ortalama yakıt tüketimi 3.92 lt/100 km şehir içi ve 3.73 lt/100 km şehir dışı olarak açıklanıyor. 3.99 metre ile küçük sınıf sınırları içinde kalan fütüristik roadster konsepti, seri üretim için çok uzak görünse de, Chevrolet'nin bu cesur hamlesi yarınlar için umut veriyor.

Chevrolet Miray Fotoğrafları İçin Tıklayınız...

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.