otohaber_logo
Haberler
Audi Q3 Hangi Fabrika'da Üretilmeye Başladı?
Alman üreticinin en küçük SUV modeli haline gelen Q3, önümüzdeki aylarda başlayacak teslimatların yetiştirilebilmesi için banttan inmeye başladı.
Audi Q3 Hangi Fabrika'da Üretilmeye Başladı?

Tamamı 2.0 lt'lik benzinli ve dizel turbo motorlarla satışa sunulacak olan Audi Q3, aynı çatı altında bulunduğu Seat'ın Martorell Fabrikası'nda üretilmeye başlandı. 7 Haziran 2010 itibarı ile başlayan üretimle birlikte yıllık 100.000 adetlik bir hedef belirlenmiş. Audi'nin küreselleşme ve maliyet düşürme çabalarının bir sonucu olan bu hamle Seat ve Audi'ye toplamda yaklaşık 330 Milyon Euro'ya mal olmuş. 1993 yılında hizmete açılan fabrikada üretilen ilk Audi modeli olan Q3'ün ilerleyen dönemde Çin'de de bantlardan inmesi bekleniyor. Bu yılın son çeyreğinde Türkiye'de de satışa sunulması beklenen Audi Q3 ile ilgili detaylı galeri için TIKLAYINIZ!

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.