otohaber_logo
Haberler
İşte Yeni Mazda6!
Tokyo Otomobil Fuarı'nda sayılı günler kala evsahibi üreticilerden Mazda en önemli fuar yeniliğini sahneye çıkarırken konsept,gelecek nesil 6 Serisi’nin ön sunumu olma özelliğini taşıyor.
İşte Yeni Mazda6!
Kodo adını verdiği tasarım felsefesiyle yeni bir döneme giren Mazda'nın bu felsefenin ürünü olan ilk modeli CX-5, önümüzdeki yılın ikinci çeyreğinde yollara çıkacak. CX-5'in Kodo hamuruyla yoğrulmuş tek model olmayacağını tahmin etmek hiç de zor değilken, Kodo akımının ikinci üyesinin Mazda6 olacağı henüz tanıtılan Takeri konseptiyle ortaya çıktı. 2011 Tokyo Otomobil Fuarı'nda sahne alacak olan konseptte ilk göze çarpan nokta sertleşen yüz yapısı oluyor. Büyüyen beşgen ızgaranın alt bölümlerini
çevreleyen metal çıta farlara kadar uzanırken, bu yapı aracın konsept olmasına özel bir detay ve seri üretim Mazda6'da farlar ve tampon daha aklı başında bir görünüme bürünecek. Mazda'nın tasarımlarında kullanmayı çok sevdiği karoser dalgaları Takeri konseptinde de özellikle ön çamurlukların yapısı dikkat çekici. Sportif elbisenin altında Mazda'nın Skyactiv adını verdiği çevreye saygılı üretim teknolojisine yer verilirken, Skyactiv'de motor, şanzıman, yürüyen aksam ve karoserde çevrenin korunması ön planda tutuluyor. Rejeneratif fren sistemi sayesinde frenleme esnasında ortaya çıkan kinetik enerjinin elektrik enerjiye dönüştürülerek depolanıyor. Depolanan enerji de klima, müzik, bilgi ve eğlence sistemi ile farlar gibi elektrik harcayan sistemlere elektrik enerjisi sağlanarak, motorun üzerine binen yükün, dolayısıyla ortalama yakıt tüketiminin de, azaltılması sağlanıyor. Bir Japon konsept otomobilinde pek de alışkın olmadığımız şekilde dizel bir motorla donatılan Takeri'nin teknik özellikleri hakkında şimdilik sayısal bir açıklama yapılmasa da, Mazda, yüksek performansa karşılık çok düşük tüketim değerlerini vadediyor.



Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.