otohaber_logo
Haberler
Yeni Porsche 911 Cabrio
Porsche, 911 ailesini yenilemeye devam ediyor ve yedinci nesil 911 Carrera’nın yeni cabrio’su da yüzünü gösterdi. Üst versiyon 911 Carrera S ise tavanı açıkken 300 km/s hızı aşabiliyor.
Yeni Porsche 911 Cabrio

Uzaktan bakıldığında ya da sadece silüetini gördüğünüzde bile Porsche'yi tanımamızı sağlayan tasarım felsefesi, daha şık ve dinamik bir yolda ilerliyor. Bunu yeni 911 Carrera Cabrio'da da açıkça görmek mümkün. Yedinci nesil 911 Carrera ailesi, selefine göre daha modern detaylara, daha dinamik bir tasarıma ve daha cömert bir yaşam alanına kavuştu. Ailenin ilk olarak tanıtılan ferdi coupe versiyonuydu.

Coupe'nin izlerini takip eden cabrio'nun da duyurulması çok zaman almadı. Yeni 911 Carrera Cabrio'da aracın farklı karoserine rağmen coupe'nin tipik 911 tavan çizgisi korunmuş. Karoserinde alüminyum, magnezyum ve yüksek dayanımlı çelik kullanılan otomobilin ağırlığı ve yakıt tüketimi azaltılmış. Bu sayede selefine göre daha hafif bir otomobil ortaya çıkmış. Bununla birlikte otomobilin sürüş dinamikleri ve konforunda da gelişmeler elde edilmiş.

911 Carrera Cabrio'da, daha hassas sürüş tepkileri sunulurken daha fazla çeviklik vadediliyor. Otomobilin ön iz açıklığı ve dingil mesafesi arttırılarak, hem sürüş dinamikleri hem de iç mekan hacmine katkı sağlanmış. Daha iyisi için çalışan Porsche mühendisleri, 911 Carrera Cabrio'da iki farklı motor sunuyor.

Arkaya yerleştirilen her iki motor da 6 silindirli boxer. 911 Carrera S Cabrio'da 3.8 lt 400 HP'lik motor görev yaparken, 3.4 lt'lik 911 Carrera Cabrio'da 350 HP'lik ünite yer alıyor. Her iki motor seçeneğinde de 10.0 lt/100 km'nin altında yakıt tüketimi elde edildiği açıklanan bilgiler arasındayken her iki motorla birlikte alışılmışın dışında, 7 ileri manuel şanzıman sunuluyor.

Bunun haricinde çift debriyajlı 7 kademeli otomatik şanzımanında opsiyonel olarak sunulacak olması sevindirici. Daha az yakıt tüketimi ve daha iyi hızlanma verileri için çalışan şanzıman, artık daha verimli. Bu otomobili çok fazla beklemek gerekmeyecek. 911 Carrera Cabrio'nun 2012 Mart ayında Avrupa pazarlarında satılması planlanıyor.

Yeni 911 Carrera Cabrio'nun iç mekanı, 911 Carrera ile aynı. Selefine göre daha ergonomikbir kabin sunmak için çalışan üretici Panamera'daki çizgileri 911'e adapte etmiş.

LED gündüz farları ve stoplar aracın net algılanmasını sağlıyor. Selefine göre daha geniş ön iz açıklığı ve dingil mesafeleri, hem sürüş karakterinde hem de yaşam alanında avantaj sağlıyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.