otohaber_logo
Haberler
Dacia Lodgy Glace
Kompakt SUV temsilcisi Duster’ı ilk olarak Trophée Andros rallisinde yarışan bir prototiple dünyaya tanıtan Dacia, aynı stratejiyi şimdi de yeni MPV’si için kullanıyor.
Dacia Lodgy Glace

Sedan, hafif ticari, hatchback ve SUV derken Dacia için artık sırada MPV var. Renault yönetiminde sadece ucuz olmaktan kurtulup, ekonomik ve güvenilir bir halk markası haline gelen Rumenler artık ailelere daha fazla hitap etmek için Lodgy ile MPV sınıfına da giriş yapıyorlar.

Markanın bir kar yarışı olan Trophée Andros'ta ilk kez yolla buluşturacağı Lodgy'de 355 HP gücünde 3.0 lt'lik bir V6 görev yapıyor. Bu durum elbette yarışa özel olarak geliştirilen bu sansasyonel özel üretim için geçerli. Zira Lodgy Glace, tepeden tırnağa kadar bir yarış otomobili.

Abartılı çamurluklar, yere yaklaştırılmış karoser ve özel tamponlar dışında araçtaki her detayı seri üretim versiyonunda da göreceğiz. Düz tavanı ve dikey stoplarıyla özgün detaylar sunan Lodgy'de Duster'dan tanıdığımız benzinli ve dizel üniteler görev yapacak. Yarışa katılacak olan Lodgy Glace'te 4 tekerlekten çekiş ve 4 tekerlekte aktif yönlendirme yer alsa da, aracın seri üretim halinde geleneksel önden çekiş ve klasik bir direksiyon sistemi görev yapacak.

İç mekanında Duster'dan tanıdığımız bir kokpitle karşımıza çıkacak olan Lodgy için planlanan Dünya Prömiyeri ise 2012 Cenevre Otomobil Fuarı olarak belirlenmiş. 5 kişilik bir yaşam alanı sunacak olan Lodgy'nin sürgülü arka kapılara sahip bir de uzatılmış versiyonunun da üretilmesi bekleniyor.

Galeri İçin Tıklayınız.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.