otohaber_logo
Haberler
Yeni Bir Toyota Prius
Hibrid otomobillerin öncüsü Toyota Prius, Prius C ile üçüncü karoser seçeneğine kavuşarak bir aile haline gelmeye başladı.
Yeni Bir Toyota Prius

Toyota'nın bir aile haline getirmeye karar verdiği Prius, mevcut iki karoser seçeneğine ek olarak şimdi de Prius C adında küçük sınıf bir hatchback versiyona da kavuştu. 3995 mm uzunluğundaki Prius C ön tamponuyla bir Prius olduğunu belli ederken, aracın genelinde özgün bir tasarıma yer verilmiş. İç mekanda yeni Yaris ve güncel Prius'un sentezi bir yapı dikkat çekerken, 1.5 lt'lik benzinli motora 60 HP civarında güç üreten bir elektrik motoru eşlik ederken, sürekli sistem gücü 100 HP seviyesinde olacak. Yeni Yaris'in altyapısının kullanıldığı aracın şehir içindeki ortalama tüketim değerinin 4.7 lt/100 km'den iyi olması bekleniyor. Japonya'da Aqua adını alacak olan Prius C'nin bu ülkedeki satışı önümüzdeki ay başlayacakken, Amerika satış tarihi için Ocak 2012'de gerçekleştirilecek olan Detroit Otomobil Fuarı sonrasına randevu veriliyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.