otohaber_logo
Haberler
Kia Rio Sedan Türkiye'de
Küçük sedan sınıfındaki rekabetin yeni Koreli oyuncusu olan Kia Rio Sedan, 1.4 lt’lik benzinli motor seçeneğiyle ülkemizde rekabete hızla dahil oldu.
Kia Rio Sedan Türkiye'de

Yeni neslinde ilk olarak 5 kapılı hatchback karoseriyle Türkiye'de satışa sunulan Kia Rio, şimdi de 4 kapılı sedan formuyla bayilerdeki yerini aldı. 4365 mm uzunluğundaki Rio Sedan, ön ızgarası ve tamponundaki küçük değişikliklerle hatchback kardeşinden ayrılırken, arka bölümde iki parçalı yatay stoplar ve eğimli arka cam dikkat çekiyor.

Spoyler benzeri bir çıkıntının kullanıldığı bagaj kapağının ardında 389 litrelik bir bagaj hacmi sunulurken, koltukların katlanmasıyla hacim 923 litreye kadar arttırılabiliyor. 1.4 lt 109 HP benzinli motor seçeneğiyle ithal edilen yeni Rio Sedan'da 6 ileri manuel şanzıman standart olarak sunulurken, ortalama yakıt tüketimi 5.5 lt/100 km.

Opsiyonel olarak 4 kademeli otomatik şanzımanla da tercih edilebilen yeni Rio Sedan, bu durumda 6.4 lt/100 km'lik ortalama tüketim değerine imza atıyor. İki farklı donanım seviyesiyle tercih edilebilen Rio Sedan'ın başlangıç fiyatı 36.900 TL iken, baz donanım seviyesinde ABS, ESP, sürücü, yolcu, yan ve perde havayastıkları, manuel klima, elektrikli camlar ve yol bilgisayarı gibi özellikler standart olarak sunulurken, otomatik şanzıman sadece üst donanım seviyesi Fancy'de tercih edilebiliyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.