otohaber_logo
Haberler
İşte Opel Corsa SUV!
Kompakt sınıfta istediği başarıyı elde edemeyen Opel, bu kez Corsa platformunda üretilen Mokka ile yeni sulara yelken açıyor.
İşte Opel Corsa SUV!

S, U, V harflerini bir arada görmekten en az mutlu olan markaların başında şüphesiz Opel geliyor. SUV'ların neredeyse tamamının arazi aracı olarak tasarlandıkları günlerde Frontera ile kendine bu segmentte önemli bir yer bulan Opel, Frontera sonrası dönemde yollara çıkan Antara ile istenen başarıyı elde edemedi. Kompakt modelin yarattığı hayal kırıklığını giderme görevi bir alt sınıfa verildi ve karşımızda Mokka! Adını Arabica türü kahve çekirdeklerinden alan küçük SUV, Nissan Juke ve MINI
Countryman gibi modellere diş bileyecek. 4.28 metrelik uzunluğuyla, platformunu kullandığı güncel Corsa'dan yaklaşık 28 cm uzun olan Mokka, aslında olduğundan büyük görünüyor. Bunu sağlayan başlıca sebeplerse geniş tutulan iz açıklıkları, yüksek yapı ve karoser tasarımında benimsenen tarz olarak sıralanabilir. Ön tasarımı ve profilindeki bıçak izleriyle Opel güncel çizgisini yansıtan Mokka, aynı zamanda Amerikalı bir ikize de sahip olacak. Detroit Otomobil Fuarı'nda tanıtılan Buick Encore, Amerika ve Çin pazarında satılacak olan Mokka türeviyken, Opel aracın iç mekan tasarımını henüz gizlese de, Buick Encore'un açıklanan kokpiti aynı zamanda Mokka'da da görev yapacak. Meriva'yı hatırlatan kokpitin kullanılacağı Mokka, 1372 litreye varan bir bagaj hacmi ve kabinindeki 19'dan fazla saklama alanıyla boyutlarına göre oldukça kullanışlı bir iç mekan beklentisi yaratıyor. İlk etapta 1.6 115 HP ve 1.4 lt 140 HP benzinli ile 1.7 lt 130 HP dizel motor seçenekleriyle yollara çıkacak olan araçta otomatik şanzıman sadece 1.4 lt ve 1.7 lt'lik motorlarla birlikte tercih edilebilecek. Önden çekişli ve 4 tekerlekten çekişli alternatiflerin sunulacağı Mokka, altyapısı ve motor seçenekleriyle bir Corsa türevi olsa da, araçta sunulacak olan AFL+ Adaptif Farlar, Opel Eye Ön Kamera, Şerit Takip Asistanı, Kör Nokta Uyarı Sistemi ve Trafik Levhası Tanıma Sistemi gibi Opel'in amiral gemisi Insignia'dan tanıdığımız özellikler de sunulacak. 2012 sonunda satışa sunulacak olan Mokka için henüz bir fiyat açıklaması olmasa da, sınıfındaki rakipleri ve kendi ailesindeki Corsa ve Astra gibi modeller dikkate alındığında 45.000 TL civarında bir başlangıç fiyatı gerçekçi görünüyor.

Opel Mokka Fotoğrafları İçin Tıklayınız...

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.