otohaber_logo
Haberler
Şirin ve Pratik
MPV’lerin giderek daha popüler geldiği günümüzde, Fiat ve Ford’un yeni küçük sınıf MPV’leri farklı tarzlarını kullanışlı olmak için kullanırken, araçlar Cenevre Otomobil Fuarı’nda sahne alacaklar.
Şirin ve Pratik

Otomobillerden çok yönlü olmalarını beklemek bugünün tüketicilerinin bir numaralı öncelikleri arasında yer alıyor. Eskiden daha çok büyük boyutlarla karşımıza çıkan MPV'lerartık küçük sınıfta da sık sık karşımıza çıkıyorlar.

Retro tasarımlı küçük bir MPV her gün tanıtılan bir yenilik değilken, Fiat 500L ile, MPV'lerde retro temasını işliyor. 4.14 metre ile 3 kapılı klasik 500'den 60 cm uzun olan 500L, mümkün olduğunca öne yerleştirilen kokpitiyle 60'lı yılların 600 Multipla modelini 500L ile yad ediyor. Farları ve ön ızgarasıyla bir 500 türevi olduğunu ilk bakışta belli eden 500L, 1.66 metrelik yüksekliğiyle geniş ve havadar bir yaşam alanı vadediyor. Tavan yapısı ve C sütunundaki ek cam alanıyla Fiat Panda'yı hatırlaran 500L'in arka bölümünde oval stoplara yer verilmiş. 0.9 lt 85 HP turbo ve 1.4 lt 100 HP atmosferik üniteler benzinli motorları oluştururken tek dizel seçeneği 95 HP gücündeki 1.3 lt'lik Multijet olacak.

Geliştirilmiş Punto platformunda Sırbistan'da üretilecek olan 500L, yılın üçüncü çeyreğinde yollarla buluşacakken, aracın altyapısı ve temel özellikleri Fiat ve Jeep logolu küçük crossoverlarda da kullanılacak. Fiat gibi küçük MPV sınıfını şenlendirmeye hazırlanan Ford, İtalyan üreticinin retro tarzına modern çizgilerle kontra veriyor.

Geçtiğimiz yıl sergilenen B-MAX konseptinin seri üretim versiyonunda konsepte sadık kalınmış çizgiler dikkat çekerken, 4.0 metre civarındaki küçük MPV'nin en can alıcı noktası şüphesiz sürgülü arka kapıları. Hafif ticari araçları hatırlatan kapılar özellikle dar alanlarda pratiklik sunma iddiası taşırken, araçta Ford'un 1.0 lt'lik yeni nesil 3 silindirli benzinli turbo EcoBoost motorları görev yapacak. 100 HP ve 125 HP güçlerinde sunulacak olan benzinli ünitenin dışında 1.4 lt ve 1.6 lt'lik dizeller de seçenekler arasında sunulurken, araçta B sütunları olmadığı için ön ve arka kapılar açıldığında yaklaşık 1.5 metrelik çok büyük bir açıklık ortaya ŞİRİN VE PRATİK çıkacak. Yılın son çeyreğinde satışa sunulacak olan Ford B-MAX, Opel Meriva, Citroen C3 Picasso, Kia Venga ve Hyundai ix20 gibi modellerle rekabet edecek.

Fiat 500L ve Ford B-MAX fotoğrafları için tıklayınız.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.