otohaber_logo
Haberler
Hyundai Elantra Coupe
Kompakt sınıfın son dönemde yıldızı parlayan sedan üyelerinden Elantra, Chicago Otomobil Fuarı'ında 2 kapılı coupe versiyonuyla tanıtıldı.
Hyundai Elantra Coupe
Dinamik ve coupevari tasarımıyla kompakt sedan sınıfına farklı bir renk katan Hyundai Elantra, gerçek coupe versiyonuyla Amerika'da gün yüzüne çıktı. Sedan kardeşinden 15 mm uzun olan araç diğer ölçülerindeyse sedanla paralel. Ön bölümünde krom eklentili ızgara dışında sedan kardeşini hatırlatan Elantra Coupe, geriye doğru alçalan tavanı ve kaslı yan yüzeyleriyle oldukça hareketli görünürken, stoplarını sedan kardeşinden almış. Şimdilik Amerika pazarına yönelik bir model olan araçta 1.8 lt 150 HP'lik benzinli atmosferik motor görev yaparken, güç ön tekerleklere 6 kademeli otomatik veya 6 ileri manuel şanzımanlarla aktarılıyor. Bahar aylarında Amerika'da satışa sunulacak olan Elantra Coupe, sedan kardeşiyle aynı kokpiti paylaşıyor. İki donanım seçeneğinin sunulduğu aracın Avrupa'da satılması düşünülmese de, Kia Cerato Koup ve Hyundai Elantra'nın Avrupa'da olmasa da Türkiye yollarında olduğu düşünüldüğünde aracın Türkiye'ye ithal edilme olasılığı beliriyor.
Eğimli tavan ve kıvrımlı hatlar Elatra Coupe'nin en belirgin özellikleriyken, sunulan 150 HP'lik motor standart modellerle aynı güçte.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.