otohaber_logo
Haberler
Çözüm Citan'da
Daralan sokaklar, artan nakliye ihtiyacı ve yakıt fiyatları şehirde yeni nesil taşımacılık için çözüm beklentilerini hızlandırıyor. Mercedes-Benz ise Vaneo’dan doğan boşluğu Citan ile kapatmaya hazırlanıyor.
Çözüm Citan'da
Kentsel taşımacılığın ihtiyacı olan küçük sınıf ticari araçlar arasında daha iddialı bir konuma gelip rekabet etmeyi hedefleyen Mercedes-Benz, bu konuda bir kaç yıl önce anlaştığı Renault ile meyveleri toplamaya hazır. Daha önce Volkswagen ile Crafter-Sprinter işbirliği içerisinde olan Mercedes- Benz, Renault ile hafif ticari araç işbirliğinde önemli yol katetti. Mercedes-Benz'in küçük sınıfta bir ticari araç üreteceğini ve isminin City ve Van kelimelerinden türetilen Citan (Sitan diye okunuyor) olacağını açıklandı.
Bu araç Fransa'da, Renault fabrikasında ve Kangoo platformunda üretilecek. Panel van, camlı van ve binek versiyonları olacak olan Citan'ın Mercedes-Benz malzeme ve işçilik kalitesini yansıtacağı açıklanan bilgiler arasında. Citan'ın tekniğinin ve kalitesinin Mercedes-Benz standartlarında olması için Alman üreticiye özgü değişiklikler ve standartlar olacak. Bunun için üretim bandı sonunda Mercedes-Benz mühendislerinin onay verdiği bir süreç izlenecek. Kangoo'nun seçilme sebebiyse bu sınıftaki tüm ticari araçları inceleyen Mercedes-Benz mühendislerinin kalite konusunda en tatminkar olan seçeneğin bu olduğuna karar vermelerine dayanıyor.
Hazırda var olan bir aracı seçerek de üretim maliyetlerini düşüren Mercedes-Benz, bu sayede daha önce Vaneo'daki rekabetçi olamayan fiyat yüzünden yaşanan sıkıntıları aşıp, iddialı bir marka olmayı hedeflediklerini açıkladılar. Motor seçenekleri henüz net değil ama düşük CO2 emisyonuna sahip, güçleri 68-109 HP arasında değişen benzinli ve turbo dizellerle elektrikli bir ünitenin sunulacağı bilgisini edindik. Yani Kangoo'da ne varsa o!
Aracın içerisinde Mercedes-Benz çizgileri hakim. Malzeme ve işçilik kalitesiyle, donanım özellikleri Mercedes-Benz standartlarında olacak. Yani ESP standart.
Aracın köpükten maketi üzerindeki ışık yansımaları bir fikir veriyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.