otohaber_logo
Haberler
Kaza Tespit Tutanağı Cepte
Avea ve Anadolu Sigorta; maddi hasarlı trafik kazalarında sürücülerin trafik polisini beklemeden, gerekli işlemleri hızlıca tamamlayıp olay yerinden ayrılabilmelerine imkan tanıyan “Kaza Tespit Tutanağı” uygulamasını cep telefonuna taşıdı.
Kaza Tespit Tutanağı Cepte

Kullanıcılar uygulamayı indirdikten sonra; formda isim adres, telefon numarası gibi alanları önceden doldurabiliyorlar. Bu onlara ihtiyaç duydukları anda zaman kazandırması açısından önemli bir unsur olarak nitelendiriliyor. Kaza anında, GPS yardımı ile kaza yeri otomatik olarak forma yansıtılıyor. Kullanıcılar kazanın nasıl olduğu gibi kısımları ise önceden hazır olan başlıkları işaretleyerek girebilecekler.

Tutanakta yer alan ve çizim yapılmasını gerektiren kısımlar ise fotoğraf çekimi ile kimseye ihtiyaç duymadan zahmetsizce çözülüyor. Formda, çarpışma yerinin ve anının taslağı da çizilebiliyor, ya da bu işlem cep telefonlarının fotoğraf çekme özelliğinden yararlanılarak yapılabiliyor. Taslak çizimi sırasında arka planda kazanın yapıldığı sokağın harita olarak yer alması ise kroki çizimini ortadan kaldırıyor. Ama kullanıcı eğer isterse arka plandaki haritayı temizleyerek krokiyi kendisi de çizebiliyor.

Son aşamada ise sürücüler; imzalama işlemini de uygulama aracılığıyla yapabiliyorlar. Bütün bilgiler tamamlandığında form oluşturularak her iki sürücünün e-posta adresine veya acenteye gönderilebiliyor.

Şu an için uygulama 3G/WiFi Internet bağlantısı, GPS ve kamera özelliklerine sahip tüm Android 2.1 ve üzeri işletim sistemlerine sahip tüm akıllı telefonlarda kullanılabiliyor. Uygulama kısa süre içerisinde farklı işletim sistemine sahip tüm akıllı telefonlar için de uyarlanacak.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.