otohaber_logo
Haberler
COTY 2012
1964 yılından bu yana her yıl Avrupa’da satışa sunulan yeni modelleri değerlendirip en iyiyi seçen Car Of The Year organizasyonu, 2012’de yılın otomobili olmaya Chevrolet ve Opel’in elektrikli ikizlerini layık gördü.
COTY 2012
Avrupa çapında 23 ülkeden 59 jürinin dahil olduğu Car of the Year organizasyonu bu yıl da yılın en iyi otomobilini seçti. 2011 yılında Nissan Leaf'in 257 puanla birincilik kürsüsüne çıktığı organizasyonda 2012'de de birincilik elektrikli bir, daha doğrusu iki modelin oldu. İkiz modeller Chevrolet Volt ve Opel Ampera, 330 puanla Avrupa'da bağımsız Car of the Year (COTY) jürisinin favorisi oldular. Geçtiğimiz yıl birinci olan saf elektrikli Nissan Leaf'ten farklı olarak elektrik motorunu beslemek için 1.4 lt'lik benzinli bir menzil arttırıcı motora sahip olan ikizler, bu sayede salt elektrikli otomobillerin en büyük sorunu olan kısıtlı menzili bertaraf ediyorlar. Sadece elektrikli olarak 80 km'ye varan bir menzil sunan Chevrolet Volt, Opel Ampera ikilisi, benzinli motor devreye girdiğindeyse toplamda 500 km'ye varan bir menzile sahip oluyorlar. Her biri kendi markalarını yansıtan tasarım detaylarıyla ayrışan iki model de 9.0 saniyelik 0-100km/s hızlanma süresine ve160 km/s'lik maksimum hıza sahip. COTY 2012'de Volkswagen up! 281 puanla ikinci sırayı alırken, üçüncü nesil Ford Focus 256 puanla üçüncü sırayı elde etti.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.