otohaber_logo
Haberler
Citroen Numero 9
Citroen’in küçük sınıftan başlayarak adım adım büyüttüğü DS ailesinin son üyesinin lüks bir üst sınıf olacağı Numero 9 konseptiyle adeta onaylanırken, araç Çin’de tanıtıldı.
Citroen Numero 9

Fransızlar son yıllarda Avrupa dışında da hayat olduğunu anladılar. Renault, özellikle Güney Amerika pazarında güçlü bir konuma sahipken, Citroen de gözüne Çin'i kestirmiş durumda. Çin pazarı için yerel modeller üreten Citroen, son yıllardaki belki de en heyecan verici konseptini de Çin'de gün yüzüne çıkartıyor. Pekin Otomobil Fuarı'nda tanıtılan Numero 9 konsepti, müstakbel DS9 modelinin en önemli ipuçlarını sunuyor. Yaklaşık 2 yıldır yollarda olan DS ailesi ile 200.000'i aşan bir satış yakalayan Citroen'in aileyi, DS9'un yanında kompakt bir sedan, orta sınıf bir sedan ve kompakt bir SUV'la da zenginleştirecek.

Citroen Numero 9 fotoğrafları için tıklayınız.

Peugeot'dan İlham Alınmış Gibi

2011 Frankfurt Otomobil Fuarı'nda tanıtılan Peugeot HX1 konsepti, tasarımıyla Numero 9'a fazlasıyla ilham vermiş gibi. Numero 9 konseptiyle aynı hibrid platforma sahip olan radikal kapılı konseptte, farklı olarak 2.2 lt'lik bir dizel motor görev yapıyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.