otohaber_logo
Haberler
Otokar'dan Elektrikli Otobüs
Türkiye’nin ilk elektrikli otobüsü Doruk Electra, Doruk serisi otobüsler üzerinden geliştirildi.
Otokar'dan Elektrikli Otobüs

Araç egzoz emisyonunun olmaması, gürültü ve titreşim seviyelerinin oldukça düşük olması sayesinde dizel motorlu bir otobüse göre avantalar sunuyor.

Doruk Electra, 6-8 saat arasında tam şarj olsa da, on-board şarj ünitesi sayesinde duraklarda beklerken de kısa süreli şarj edilebiliyor. Otobüs, ideal şartlarda tam şarj ile 280 km menzile sahip. Yolcu sayısının çok olduğu saatlerde ise, akü ömrünü koruyan yüzde 80 kapasite baz alınarak 170 km menzil sunuyor. On-board şarj ünitesi sayesinde ilave bir elektrik şarj altyapısına ihtiyaç duymayan Doruk Electra, sanayi tipi 3 faz elektriğin olduğu her yerde şarj edilebiliyor.

Uluslararası güvenlik sertifikasyonu ECE R100-01 yönetmeliğine uygun Doruk Electra'da kullanılan aküler aşırı şarj, çarpışma, yanma ve kısa devre gibi durumlarda çevresine zarar vermeyen yüksek güvenlikli lityum demir magnezyum fosfat teknolojisine sahip. Seri üretime hazır olan Doruk Electra, bu hafta gerçekleştirilen Busworld Otobüs Fuarı'nda sahneye çıkacak

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.