otohaber_logo
Haberler
Mercedes-Benz Sprinter'da Dolmuşçu İzleri
Citan ile beraber hafif ticari araçlar pazarındaki konumunu güçlendirecek olan Mercedes-Benz, Sprinter’ın Dolmuş versiyonuyla Türk tüketicilerine uygun bir alternatif daha oluşturdu.
Mercedes-Benz Sprinter'da Dolmuşçu İzleri

Toplu taşıma sistemleri arasında minibüs/dolmuşu kullanan dünyanın sayılı ülkelerinden olan Türkiye'de, bu pazar için bir alternatif daha 2011'in sonundan beri Mercedes-Benz markası taşıyor. 2011'in sonunda pazara sunulan Mercedes- Benz Sprinter Dolmuş'tan şimdilik 30 adet satılırken yıllık hedef talebe göre 300 ile 500 arasında değişecek.

Tamamen Türkiye'deki dolmuş şoförlerinin beklentileri göz önünde tutularak şekillendirilen bu Sprinter'ın, piyasadaki diğer modellere göre yüzde 15'e varan yakıt tasarrufu sağladığı iddia ediliyor. Metrobüs ve otobüs hatlarının besleyici taşıma sistemleri olan minibüsler için bir alternatif olan Sprinter, rakiplerinde bulunması zor, hatta imkansız olan 5 kademeli otomatik şanzıman, çok fonksiyonlu direksiyon simidi, viraj aydınlatma özellikli çift-xenon farlar gibi opsiyonlara da sahip.

Aracın standart donanımında 2143 cc, 150 HP'lik Euro 5 motor, elektrikli ön camlar, yokuş kalkış desteği, ABS, ASR, BAS, EBD, sürücü havayastığı, tüm koltuklarda emniyet kemeri ve Adaptive ESP bulunuyor. Uzun ve ekstra uzun karoserleri bulunan araç 14 yolcu kapasitesine sahip.

Sprinter Dolmuş gibi niş bir ürün haricinde yolcu taşımacılığı için de tek arka tekerlekli bir Sprinter sunan Mercedes-Benz bu sayede pazardaki konumunu daha da güçlendiriyor.

Sprinter Dolmuş oluşturulurken hem şoförlerin hem de yolcuların istekleri göz önünde tutuldu. Şoförlerin "Tıstıslı" dedikleri elektrikli çift kanatlı kapılar için iki farklı açma butonu var. Bunlardan birinin bozulma ihtimaline karşın diğeri eklenmiş. Ön camın üzerinde ikinci bir camdan ayakta duranlar yolu görebiliyorlar. Aynı şekilde yan camlar da diğer Sprinter'larda olmadığı kadar büyük tutulmuş.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.