otohaber_logo
Haberler
Hyundai i20
Türkiye’deki üretim adedini iki katına çıkartacak olan Hyundai, üretim bandına da i10 veya yeni bir A segmenti araç ekleyecek.
Hyundai i20
Dünyanın en hızlı büyüyen otomobil markalarından Hyundai, Türkiye'ye yönelik planlarını genişletiyor. İzmit'teki Hyundai Assan fabrikasında yıllık 100.000 araç üreten marka, bunu iki katına çıkartmak istiyor. Yatırım haberi, Kocaeli'nde bulunan fabrikada, Ekonomi Bakanı Mehmet Zafer Çağlayan'ın da katıldığı toplantıda açıklandı. Buna göre Koreli üretici, üretim kapasitesine genişletmek adına ülkemize 1.1 milyar TL'lik yatırım yapacak. Ayrıca planlar çerçevesinde 750 kişi de istihdam edilecek. Yan sanayi konusunda da, mevcut üreticiler ile yeni ekleneceklerin toplam yatırımlarının 225 milyon dolar civarında olacağı düşünülüyor. Böylece ek olarak 1.650 kişi daha istihdam edilebilecek. Diğer yandan üretim bandına bir yeni otomobil daha eklenecek.

Bu araç A segmenti bir otomobil olacakken, İzmit'teki fabrikada da yalnızca A ve B sınıfına yönelik üretim yapılacak. Yani i10'un yeni yüzü veya yeni bir A Segmenti aracın üretimi Hindistan'dan Türkiye'ye kayacak. Bu iki haberle ilgili açıklama yapan Hyundai Assan Başkan ve CEO'su Won- Shin Chang, Türkiye'deki fabrikanın, Hyundai'nin Kore dışındaki denizaşırı ülkelerdeki ilk fabrikası olduğuna değinerek, ''Bugüne kadar 700.000 adetten fazla araç üretimi gerçekleştirdik. İstihdam oluşturmanın yanı sıra kardeş ülkemiz olan Türkiye'nin ekonomisine de yaklaşık 4 milyar dolar seviyesindeki ihracat geliriyle büyük bir destek olduk" dedi. Toplantıda ayrıca, ülkemizden ihraç edilecek makyajlı i20 de tanıtıldı. Araç, hem içinde, hem de dışında değişikliğe uğramış. Dört farklı donanım seçeneğiyle satışa sunulacak yeni i20, 1.2 lt, 1.4 lt benzinli ve 1.4 lt dizel motor seçeneklerine sahip olacak. Otomobile bir de düşük hacimli dizel motor seçeneği eklenecek. 3 silindirli 1.1 lt'lik dizel ünite 75 HP'lik maksimum güç sunacak.

Makyajlı i20'nin fiyatı 30.690 TL olarak açıklandı. 1.1 lt'lik dizel ilerleyen günlerde gelecek.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.